Startsida / Inlägg

Ett satans kaos

av Robbie Lauler

En byggfirma gräver av en fet strömkabel. Sådant kan hända men jag har svårt att tänka mig ett sämre ställe än i Las Vegas.

Särskilt när det är huvudströmkabeln till ett av de i särklass största hotellen: Paris Las Vegas.

Dessvärre också hotellet som fotograf Pontus Orre, papp-Hillary, Donald-dockan och jag skulle bo på i kväll.

Vi kom till Vegas, köade tre timmar, fick åka vidare till ett annat hotell.

Tack och lov att vi inte kom några timmar tidigare: De gäster som redan var incheckade, och hade lämnat rummen med sakerna kvar, fick ännu större problem: Om jag förstod det rätt gick inte dörrarna att öppna utan att strömmen kom tillbaka. Det låg flera timmar bort.

Säg så här: Det var ett satans kaos vid hotellet.

Vi har alltså förflyttat oss från Arizona, och vi gjorde det med nyheten att Donald Trump behåller försprånget med fem procentenheter i den svingstaten. I Nevada, där vi är nu, en annan svingstat, bedöms läget som helt jämnt, möjligen med en knapp Trump-ledning.

Som Michael Moore sa på CNN precis:
– Undersökningarna är osäkra, det enda vi vet med säkerhet är att det kommer bli jämnt hela vägen. Men ska vi verkligen rösta fram en sociopat till president bara för att vi är förbannade på hur Hillary Clinton hanterat sin e-post? undrade Michael Moore retoriskt.

Moore har en poäng: Det är ett otroligt fokus på dessa e-mail trots att det inte har kommit fram något nytt på väldigt länge. Det finns massa skäl att inte rösta på Hillary Clinton men att den här mejlhistorien skulle vara ett av dem har jag också svårt att få ihop.

Fotograf Orre och jag hade några idéer till tv-inslag med oss till Vegas men tiden börjar rinna iväg. Som tur är har vi ett reservinslag.

På vägen hit stannade vi för att käka lunch i en ökenhåla som heter Wikieup med 250 invånare. Där träffade vi Bobby Joe, en tvivlande Trump-anhängare som ändå skulle rösta på Trump, trodde han, även om han tycker Trump är en idiot.
– But Hillary is not an option, menar Bobby Joe.

Hillary Clinton var inget alternativ för Bobby Joes polare på dinern heller: Han ville låna vår Hillary-docka för att öva på skjutbanan intill. Hade nog inte blivit mycket kvar då. Inslaget från Wikieup kommer här på bloggen snart.

Under dagen svensk tid flyger vi till New York, sedan blir det en sväng till Washington på lördagen, och Raleigh, North Carolina, på måndag där Donald Trump gör sitt näst sista framträdande inför valet. Då är vi på plats.

Trump behöver både North Carolina och Florida, för Clinton räcker det med antingen North Carolina eller Florida. Ungefär så går snacket på tv-kanalerna här.

Nu ska vi se om vi har tid och kraft att leta upp Las Vegas mest legendariske bookmaker, Jimmy Vaccaro, 71, för att höra vem som egentligen har bäst chans att vinna på tisdag: papp-Hillary eller Donald-dockan.

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB