Startsida / Inlägg

Uppdatering gällande text

av Pernilla Ericson

Nya uppgifter gällande Bubba Wallace har framkommit, och Sportbladet har rapporterat här. 
Under dagen har jag mottagit mejl som kräver rättelse och en ursäkt till de ”anklagade”. Eftersom ingen är utpekad blir det svårt att be vederbörande om ursäkt.

Min text om Wallace skrevs självklart långt innan de nya uppgifterna framkom, och det första jag gjorde var att under texten länka till de nya uppgifterna.

När jag skrev texten hade Nascar fördömt ”en avskyvärd rasistisk gärning”, medier världen över rapporterade om hur föraren Bubba Wallace hotats med en snara, Alabamas guvernör hade å Alabamas vägnar bett Wallace om ursäkt och en procession till stöd för Wallace hade genomförts. Det var helt enkelt ett givet antagande att motorsportsorganisationen Nascar hade ordentligt underlag när de fördömde ett hot.

Det bör vara en ryggmärgsreflex att fördöma rasism, men det var inte bara därför jag skrev texten. Jag skrev den för att stödet från Wallaces vänner, kollegor och främsta rivaler var så oerhört fint. Men jag kunde självklart ha avvaktat ytterligare innan jag kommenterade det som hänt.

Under dagen har jag även mottagit mejl från män som önskar att jag ska få cancer, som hoppas att mina barn föds döda, att jag ska bli våldtagen. Läsaren Pelle inledde sitt mejl med: ”Du är en fakehora!”.

Jag hoppas innerligt att dessa män inte lever med kvinnor, för då skulle jag bli djupt orolig för dessa kvinnors belägenhet.

Jag kan dock leva med att ha ryggmärgsreflexen att fördöma rasism. Hoppas även att dessa manliga läsare står ut med sig själva.

 

 

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB