Livet på touren

med golfproffset Pelle Edberg

Arkiv för December 2009

- Sida 1 av 2

God Jul!!

av Pelle Edberg

Nu e de inte mkt till golfträning som gäller. Mest gym o badminton. Idag valde förresten Pastorn att slänga in bilnyckeln i tvättmaskinen för att avsluta de hela lite snyggt me några varv i tumlaren. Den funkade inte som den skulle sen. Men vi ringe assistans o till slut kom vi in i bilen iaf. Jag gick också in i väggen idag, på gymmet alltså. Han nämnde då att. ÄTA E VIKTIGT!!! De tar jag me mig i fortsättningen.

Vad har hänt mer då!? Jodå så att. Kom hem från Sydafrika i måndags. Då låg de två st fortkörning”tickets” från Spanien. Sådär roligt tyckte jag. För att göra de ännu lite bättre så åkte jag fast för polisen senare på kvällen när jag skulle hem. Gick lite för fort tyckte dom. Jag höll inte me…

Nu ska jag springa ut o köpa dom sista klapparna. Undra vad mamma vill ha i år!? Nåt fint ska hon få. Vad skulle jag göra utan henne liksom!? En ny tvättmaskin kanske!?

Då önskar jag er ALLA en God Jul. Hoppas tomten kommer me nåt fint. Hörs i mellandagarna.

Hej Per
 

Sverige igen!!

av Pelle Edberg

O nu e man tillbaka i Sverige igen ja. 45 graders skillnad e de också. Känns helt overkligt. De som inte kändes helt overkligt va att jag o Echa körde över bror Hans o Ljung i badminton. 8-0 i set. Kommer bli en bra jul de här!!

Förra veckans tävling då. Började darrigt men jobbade mig uppåt. Satt i bilen på väg till flygplatsen när bror Calle upplyser mig om att jag antagligen kommer klara cuten. Då fick man så snällt be ”chaffisen” att vända tillbaka. Spelet då!? Slog järnen MKT bättre på helgen. Gav mig många chanser o tog vara på en del. Jag e faktiskt nöjd me veckan som va. Inte ofta man e de men nu så!! Hoppas jag nu kommer me båda tävlingarna efter jul i Sydafrika.

Nu blir de fysträning me pastorn när jag e hemma. Han har lovat att lära mig varför vi firar jul också!!! Har lite problem me de här… Kebabrullen väntar.

Hörs Per

Bättre och bättre

av Pelle Edberg

Hej alla frusna svenskar, här kommer dagens rapport från ett 40 grader varmare Sydafrika. Spelade rätt stabilt idag, slog fina järn och var stabil från tee, men fortfarande så e puttern kall. Där finns det att göra vill jag lova.
Nu känns det iallafall bra, både att jag spelade bra idag men kanske framförallt att jag klarade ”cuten”, det var ju på håret. Jag var inte säker på min plats för än sista putten var slagen, ”han” missade en ”enmetare” på sista och det är jag honom evigt tacksam för, evigt tacksam är väl och ta i, men jag kommer ihåg det till imon kanske.
04.45 var jag uppe i morse, bara så ni vet det, så nu tänker jag faktiskt lägga mig på sängen ett par timmar. Sen blir det lagom att ringa ner och kolla vilken starttid som gäller imon, något senare hoppas jag.
Hörs imon
PER

Hej hej hej

av Pelle Edberg

Då ligger man på sängen igen och glor på serier i datorn, visst verkar det vara ett glamoröst liv vi lever på våra hotell?! Det blir ju måndag här med, eller vad man nu säger. Funderar lite vad som hände på banan idag och kom fram till att det nog inte var så mycket faktiskt. Ett par riktigt dåliga skott som kostade alldeles för mycket och alldeles för få slag som resulterade i något bra. På det så var puttern inte så het, den var helt enkelt kall eller rättare sagt, Cold as ice! Så nu har jag lagt puttern under madrassen för att ge den lite värme och kärlek, gäller bara att inte glömma den imorn för man är ju lite yr sådär vid 6 hugget och det blir inte så roligt att putta med järn-sjuan. Men om allt går som det ska imon så ska vi nog kunna skjuta några slag under par (om jag kommer ihåg att ta med puttern) och då är vi väl med på banan igen. Vi/ni får helt enkelt vänta tills imon och se.
Ha de gött nu och dröm vackra drömmar om mig.

PER

Bonustävling

av Pelle Edberg

Det var skönt, var lite nervös där efter 15e när jag 3-puttade men det ordnade ju sig ändå till slut. Så nu blir det spel även den här veckan! Puttern var rätt het idag faktiskt likaså var jag ok från tee men järnen, dom var allt lite sämre än önskat.
Så nu blir det till att träna imon, hitta lite stabila slag och bara låta kroppen ta igen sig lite.
Nu ska jag däremot lägga mig på sängen och slappa lite, kanske fortsätta att skriva på min önskelista.
Vi hörs på torsdag.
PER

Kvaldags!

av Pelle Edberg

Nu e jag äntligen framme där jag ska vara. Utanför Cape Town e de alltsa då. Har gått kvalbanan idag. Den verkade ok. Rätt smal men inte så tjocka ruffar. Tror att de krävs -5 för att klara de. De vi har att leka me e alltsa!! 150 spelare på två banor gör upp om 15 platser totalt. Så trixet e. LÅNGT o rakt imorgon. O i me puttarna SNABBT!!

Nu ska vi ut o äta. Kl e ställd på 05.15. Tee off 07.30. Snart läge att sova längre än till 6 snart kanske!!! På me pälsen nu

Hej Per

Attans fasaner (svärord!)

av Pelle Edberg

Synd på den dubbeln på sista (fel vind och en wedge i vattnet), men det gjorde visserligen ingen större skillnad men en eagle hade ju varit kuligare. Och det var precis vad jag hade  behövt för att få spela nästa tävling här i Sydafrika, nu blir det ett kvalvarv på tisdag istället. Kom igen nu Per, ett bra varv och det är klart, annars blir det till att flyga hem och påbörja julfirandet. Kanske ska plocka fram min egnhändigt tillverkade ljusstake och sätta i fönstret i lägenheten? Inte snygg men jag har gjort den själv!
Jaha! Nu fick jag veta att vi ska åka bil Johannesburg (4 timmar!) istället för att flyga, flygledartornet har visst blivit träffat av blixten. Ta hit en elektriker och fixa det då! Kan väl inte vara så svårt, eller det kanske det är?
Vi hörs om ett par dagar då.
Per

3:e dagen!

av Pelle Edberg

3:e rundan har väl aldrig varit min starkaste runda. Inte nu heller. Tappade mkt mark men ett bra avslutningsvarv imorgon så kan ALLT hända!! Spelet i sig va väl sådär. KATASTROF me järnen. Drivern skötte sig utmärkt sista nio men kom alldeles för långt ifrån pinnen. Sen när jag väl hade chansen så läste jag som en kratta. Så nu håller jag o coach på o diskuterar lite. Får se vad han kommer på.

Efter middagen idag drog jag o Lundberg till en spelhall. Vi gjorde nog ALLT. Han vann i bilspel. De va dock de ENDA… Spel mot ett mål. Största hånet va nog när han va 12 ner i fotboll. Då ville han hem o ringa tjejen. Så nu ligger vi här o kollar serier. Så nu har jag bra självförtroende iaf!! Hoppas jag kan ta me de ut på banan imorgon. Behövs nog en 65a för att få spela nästa vecka. Nu åker vi!!

Såg förresten en giraff på vägen idag. Typ en meter från bilen. Dom har ganska lång nacke.

Hej Per

Bandana eller ej?

av Pelle Edberg

Tack för alla mail och sms idag, men jag vet att jag hade keps på mig. Det är ingen vana dock, det är bara så att värmen och solen tar kol på en här nere men pannbandet kommer tillbaka. I will never leave you babe!
Vad hände idag då undrar ni nog nu. Jo! Gjorde några birdies i rad och livet såg ljust ut men det var bara en kort stund som det just var ljust. Spelade rätt ruttet emellanåt men fick ihop det hyfsat ändå, visst hade det varit roligare att avsluta lite bättre men men…
Imon så ska vi iallafall ösa på lite, fler birdies, rakare drives och mer tur med puttningen, då kan det nog gå vägen. Men visst såg det rätt bra ut för mig ett tag under rundan idag? Imon kan det bli bättring!
Hörs imon
PER

Dag ett avklarad

av Pelle Edberg

Och det gick ju ganska bra det, en onödig bogey men sen så ordnade det ju upp sig. Hängde i ett par långputtar oxå men sån´t kommer ju när man lirar bra, även jag kan! Senare start imon är oxå bra, gick upp typ vid 4 i morse och det är faktiskt i det tidigaste laget. Och då var det redan 23 grader ute, fatta va varmt och gött det är mitt på dagen sen, Gillar!
Annars så var det mest vilda djur som störde min koncentration idag, en buffel är stor, fast en elefant är ännu större och ganska ful. Inte för att buffeln är särskilt snygg men, undrar om det är därför som polarna kallar dom för pellefanter? Men då måste ju elefanter vara snygga….. Eller? Ha!
Vi hörs
PER

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB