Startsida / Inlägg

Empire State of Mind !

av Lovisa de Geer

New York! Staden som kan upplevas en gång, tio gånger eller 1000 gånger. Man kan helt enkelt aldrig få nog! Och man vill alltid ha mer.

Skärmavbild 2014-06-18 kl. 12.21.32 2bild lånad från Wythe Hotel

Att promenera eller cykla över Williamsburg Bridge, den stora rosa bron från Lower East till Brooklyn är en upplevelse. Mer New York än så blir det väl knappast. Och hippare område än  Williamsburg är nog svårt att hitta. Mitt bästa tips? Köp med dig mat från min favorit mexare La Esquina Café och slå dig ner i närmsta park. Innan du tar tunnelbanan eller hojen tillbaka så är det snudd på ett måste att ta en dricka på Wythe Hotels härliga takterrass The Ides. The Ides kan nog bjuda på en av New Yorks bästa utsikter. Du kommer förstå vad jag menar.

IMG_9989

Sugen på mer utomhushäng? Central Park är ju precis lika underbart som det ser ut. Att bara strosa här ger mig pirr i magen. Det är alltid full aktivitet; rullskridskor, dansuppträdanden, yoga och mycket mer. Sväng förbi The Boathouse för en kaffe men här kan du skippa att äta. Bättre att köpa med dig något från E.A.T och slå dig ner i gräset. Något du absolut ska kolla upp nu på sommaren är Delacorte Theater sommarschema. Ja, helt rätt. Det är en utomhus teater mitt i Central Park som just nu spelar ”Much Ado About Nothing”.

10349800_296230187202770_1771450660_nbild lånad från Wythe Hotel

Rooftophäng hör ju lite sommaren till i New York. Det är på taken det händer så att säga. Med både Centeral Park och hela 5th avenue är Salon de Ning The Peninsula något av ett New York måste. Le Bain The Standard Highline, La PiscineHotel AmericanoLa BirreriaGallow Green och Catch Roof. Men nu senaste har Viceroy’s The Roof seglat upp på min topplista. Riktigt skönt barhäng och gäng här!

IMG_1292

Bästa festen? Det mina vänner hittar du på ACME en trappa ner. Bli inte förvånad om kör dina moves bredvid Jay Z, Michelle Williams eller Justin.

387575_296406507072609_5818716_n-1bild lånad från Jack’s Wife Freda

När vi ändå är nere i East Village så måste jag tipsa om gulliga lunch och middagshaket Jacks Wife Freda. Har tur och få ett bord ute så kan jag bara gratulera. Annars är det lika mysigt att sitta inne. Nu på sommaren är det riktigt mysigt att unna sig en lunch på Greenwich Hotels Locanda Verde som även har en underbar innergård. Sist jag var här satt jag bredvid ingen mindre än Sean Penn.

home_5_14

 

Bästa sommarglassen tar du i farten populära food trucken Coolhaus. Vilka gator den snurrar på kan du hitta här.

seaplane_CNT_29may12_pr_bbild lånad från Standard Hotel

Vill du åka på en utflykt? The Hamptons Baby! Hela New York flyttar ut från stan under sommarhelgerna. Och hetare än Hamptons blir det inte. Antingen hoppar du på  The Standard Highlines egna lilla vattenplan ut till Hamptons eller så gör du som jag och kliver ombord the Luxury Liner. Bussen som går i raketfart ut. Checkar in gör du på sagolika och svenskägda  c/o The Maidstone. Kan vara ett av de underbaraste hotellen jag vet.

us-open-tennis-tickets

Men viktigast av allt. Som den tennisfanatiker jag är. Glöm inte boka era biljetter till US Open! Den absoluta sommarhöjdpunkten, även om du inte gillar tennis.

Just det. För fler New York-tips klicka in på fliken New York insider här på bloggen.

// Spending the summer in New York? Don’t miss US Open, Jack’s Wife Freda, The Hamptons, c/o The Maidenstone, Locanda Verde, ACME and The Wythe. Enjoy!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB