Startsida / Inlägg

Hola Mallorca!

av Lovisa de Geer
IMG_9386

Vad jag gillar med Palma? Att den lilla staden har så enormt mycket att erbjuda! Bra shopping, hippa caféer, barer, coola nattklubbar och riktigt många bra restauranger. Dessutom är det lika härligt att besöka alla årstider.

Är du sugen på en riktig bra dagsfest? Precis som i Saint Tropez, Cabo San Lucas, Marrakech, Marbella och Miami så är det på Nikki Beach det händer. Här är snudd på omöjligt att inte ha roligt. Inte minst om man tycker om att spana på folk, dricka lite ljust rosévin och lyssna till skön musik!

hotel-cort-bedroom-terrace-view-S-01-rbild lånad från Hotel Cort

Är du ett fan av Hotel Tres? I så fall ska du spana in systerhotellet Hotel Cort. Designen står omtalade Lázaro Rosa-Violán för. Bästa rummet är helt klart Junior Plaça Suites, om du reser ihop med kärleken vill säga. Även om du inte väljer att checka in så är det snudd på ett måste att besöka infinity poolen på taket eller den underbara lunchrestaurangen Cort för att inte tala om Raw Bar för ostronälskaren.

DSCN5472
XX9T0659bilder lånade från Emilio Innobar

Sugen på lite mer New York känsla. Om du ska ha en chans att få ett bord på det här haket så ska du se till att hänga på låset. Lägg Emilio Innobar på minnet. Här hittar du sköna inslag av mexikanskt och asiatiskt på menyn. Vad jag väjer på mästerkocken Emilio Castrejón meny? Cevichen såklart.

1512763_243736379141540_1101576526_nBild lånad från Facebook/dukespalma

För lite mer chillat häng så är det till Duke du ska bege dig. Ett ställe helt i min smak! Skön atmosfär, oprettantiöst och bra mat. Personligen älskar jag Thai mangosalladen. Men tror mig, att hitta favoriter på menyn kommer inte bli svårt alls. Snarare tvärtom.

imgb13bild lånad från Patron Lunares

För fiskälskaren är det Patron Lunares i Santa Catalina som gäller. Frukost, lunch och middag. Inte minst för den coola inredningen, fisken och guacamolens skull!

tast-v2-inicio-4bild lånad från Taste.com

Och just det! Inte ett besök i Palma utan Tapas. Min favorit? Jag pendlar mellan Restaurante Tast på C/San Jaime 6 eller den lite barliknande Club Tast. Kvällen avslutar du givetvis på Garito Café.

// Palma de Mallorca! My favorites? Well. Where should I start? Nikki Beach, Emilio Innobar, Club Tast, Dukes, Patron Lunares, Garito Café and Hotel Cort are a few of them.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jenny Åsell, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB