Startsida / Inlägg

Care of Bungenäs!

av Lovisa de Geer

Coolaste Gotlandstipset i sommar? Bungenäs Kalkbrott. En av initiativtagarna är duktiga Sonny Gustafsson. Sonny ligger bakom succéer såsom Broken, Vinbaren och Timmerstugan i Åre. Har du inte varit på Bungenäs innan så åk! Bästa tipset? Åk hit tidigt. Här finns nämligen en hel del att upptäcka. 

0725

När vägen slutar så lämnar du bilen och cyklar vidare på arméns gamla cyklar som finns att låna. Ofta i sällskap av ett gäng lamm. Första stoppet blir ner till de gamla militärsängarna på stranden för att bättra på brännan. Törstig? Stanna till på Nyströms Café eller på Kalkladan. 

bungenas

Personligen älskade jag middagen på Bungenäs Matsal. Tror jag gillade den lite extra för att man inte behöver fatta ett enda beslut. De är nämligen redan fattade av kockarna, något som passar en person som jag (född med grav beslutsångest) perfekt. Menyn är redan bestämd varje kväll. Och allt jag kan avslöja är att maten är extremt oväntad. 

image

I sommar gästas c/o Bungenäs av Orlando’s Jamaican Trailer. Gotlands första jamaicanska restaurang. Bara en sådan sak!

Skärmavbild 2014-07-16 kl. 15.06.26

c/o Bungenäs gästas av ett gäng roliga artister; Alex & Sigge, Titiyo & Andreas Kleerup, Jakob Hellman, Anna Järvinen och Anna Ternheim. Biljetter bokar du här.

image kopiabilder lånade från Anna Sundström

Vill du inte att dagen eller kvällen ska ta slut? Då ska du maila Eva och kolla om något av hotellrummen ovanpå matsalen är lediga. Att bo över är något jag verkligen kan rekommendera. Mest för att det är så underbart att vakna upp i Bungenäs nästa dag. Eva når du här.

Precis som allting Sonny Gustafsson tar sig för så lovar jag att detta kommer bli en succé. Så kom ihåg var du läste det först. 

// Coolest place at Gotland this summer? Bungenäs Kalkbrott and c/o Bungenäs. Double thumbs up!

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB