Startsida / Inlägg

Här äter du bäst i Amsterdam

av Lovisa de Geer

Har du besökt Amsterdam? Om inte så tycker jag att du ska ha det på din lista som potentiellt resmål i höst. Staden har så mycket att erbjuda; kultur, nöje, shopping och restaurang. Här finns allt och lite till. Är du på restaurangjakt? Här kommer några av mina favoriter i den Holländska huvudstaden.

IMG_6584

Jag älskar Amsterdam North. Det känns trendigt, industriellt och coolt! Här hittar du ett gäng med bra restauranger där Hotel de Goudfazant hör till en av mina absoluta favoriter. Förutom den tuffa lokalen så är det faktiskt så bra att du får en 3 rätters meny för ca € 30. Bästa sättet att ta sig hit? På cykel såklart. 

lBild lånad från Eyefilm

Bästa utsikten hittar du på det här stället! Lika bra för lunch, kaffe, drinkar eller middag. På Eyefilm kan du även passa på att kolla in de senaste utställningarna eller varför inte gå på bio? Testa gärna deras ”Salted caramel with vanilla ice-cream and roasted rice” till efterrätt. 

På tal om flott utsikt så måste jag rekommendera terrassen på Intercontinental Amstel Amsterdam. Du kommer inte bli besviken.

Skärmavbild 2014-09-10 kl. 18.32.57Bild lånad från Roses Cantina

Som alltid måste jag ju rekommendera stans bästa mexhak. I Amsterdam är det Roses Cantina som gäller. Mitt absoluta favoritställe. Skön vibe, livligt och alldeles underbart. Framförallt så går ju inte maten av för hackor.

Garden-Dylan-AmsterdamBild lånad från The Dylan

För lite flådigare häng och bra spaning är det The Dylan som gäller. Ett av Amsterdams härligaste boutiquehotell. Lika trevligt för lobbyhäng med kaffe som för middag och drinkar.

IMG_6905

För dig som letar efter lite New York och London vibbar så är det MOMO som gäller. Ät stans bästa sushi, drick Cosmos och luta dig tillbaka i Missonisofforna.

10177913_673297972740067_2701638563762619060_nBild lånad från ijscuypje

Över till väsentligheterna. Nämligen efterrätterna. Bästa glassen äter du på IJscuypje. Hit vill man gärna komma varje dag. Flera gånger om dagen…

bild 2

Detta ställe är så hemligt att det inte ens existerar en hemsida. Men om du tycker om italienskmat så är det till Bella Vista du ska gå. Du hittar det på Johannes Verhulststraat 156,1071 NP, Amsterdam. Beställ deras Vitello Tonnato. 

// Greet city for a weekend? Amsterdam! My favorite hangouts? Hotel de Goudfazant, Roses Cantina, The Dylan, Momo, Bella Vista and ijscuypje.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Mikael Hedmark och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB