Startsida / Inlägg

På hotelljakt i Paris?

av Lovisa de Geer

Jag är i full färd med att planera alla mina kommande resor. Visum, vaccin och minikit fixas inför Indien. Listor med det senaste jag vill spana in i San Francisco kontrolleras och sist men inte minst sorterar jag hotellbokningar och andra reservationer inför en långhelg Paris.

image 2

Just Paris har fler hotell än någon annan stad i världen. Drunkna i lyx eller checka in på ett coolt designat boutiquehotell signerat Christian Lacroix, Philippe Starck eller India Mahdavi. Vad du än väljer så kommer du ha en fantastisk helg. Var jag ska bo? Det får ni se…

Är du ute efter klassisk lyx och ellegans? Just på den här fronten får man väl ändå säga att Paris verkligen levererar. Egentligen vill man ju bara hoppa i sin lilla Chaneldräkt, putsa upp en tjusiga pudel och sticka ner Le Matin i handväskan innan man checkar in på något av följande lyxhotell.

cq5dam.web.637.358Bild lånad från Four Season

Four Seasons Hotel Georges V. Detta legendariska hotell behöver kanske inte en så lång introduktion. Det är helt enkelt ett av världens bästa hotell där många av rummen svämmar över av historiska detaljer och enorma terrasser. Mest känt är hotellet för Presidentsviten som sägs vara ett av  världens dyraste rum. Ät middag på Michelinbelönade Le Cinq eller gör en djupdykning i vinkällaren bland deras 50.000 vinflaskor. När du checkar in här blir du självklart omkring rattad i en Rolls-Royce Phantom.

Royal-Suite-Living-room-HR-(c)-de-Laubier-1

Äntligen har Dorchesters kronjuvel Hôtel Plaza Athénée öppnat upp portarna igen efter en tids renovering. På Plaza Athénée känner du dig alltid som hemma. Här blir du igenkänd och välkomnad som om du bodde här igår. Även om så inte var fallet. Plaza Athénée har 154 rum varav 54 megasviter. Det här är ett riktigt Haute Couture Hotel.  Personligen vill jag helst checka in här för att få uppleva deras Dior Spa Insitue.

JulesEtJim2_CNT_30oct12_pr_b_646x430Bild lånad från Condé Nast Traveller

Hôtel Jules & Jim hör till mitt absoluta favorithotell. Hotellet har 23 härliga rum. Jules & Jim öppnade 2011 men är fortfarande lika hett. Jag tycker extra mycket om den öppna brasan och den fina innergården. Missa inte heller all cool fotokonst i lobbyn. Tänk även på hotellets musikval. Jules & Jim har musiksatts av ingen mindre än hajpade Béatrice Ardisson.

mama-shelter-paris-terrasse-8
001Terrasse Mamabilder lånade från Mama Shelter

Mama Shelter ligger inte direkt centralt. Men ett hotell som är designat av Philippe Starck förtjänar alltid uppmärksamhet. Mama Shelter är snyggt, coolt och hippt. Designen och priset gör det här stället extra bra. Dessutom är det snudd på ett måste att besöka restaurangen i källaren.

image kopia

Hotel Crayon är för dig som inte är rädd för färg. Vilket ju namnet antyder. Hotellet är designat av Julie Gauthron. Detaljerna är många och priserna bra (för att vara Paris). Om du undrar vem som har gått lös med ett gäng kritor på väggarna så är det Gauthrons dotter som ska hållas skyldig. Ett tips; vill du ha ett lite lugnare rum ska du boka den billigare rumskategorin.

3129-so-2012-lhotel-photo-illustration-frBild lånad från Hotel du Petit Moulin

Hotel du Petit Moulin är en omgjord Christian Lacroix dröm mitt i populära Marais. Färger, former och detaljer summerar det här härliga hotellet. Bästa av allt? Hermès produkterna i badrummen.

image kopia

Hotel Amour är för dig som är mindre känslig och som gillar just AMOUR! Här möts du av en naken Musse Pigg när du checkar in. Ryktet säger att man på Hotel Amour faktiskt kan hyra rum för en timme. Om det stämmer vet jag inte. Hur som så är det ett coolt hotell med annorlunda rum. Dessutom serverar de en jättebra hamburgare på den trevliga restaurangen. Hotellet ägs givetvis av Thierry Costes, en av Costes bröderna, och designades av svenskfödde graffittikonstnären André Saraiva.

room-shot-gBild lånad från The Peninsula Paris

Hur man beskriver The Peninsula Paris? Design, lyx och komfort under ett och samma tak. Nyöppnade Peninsula ligger bara ett stenkast från Triumfbågen med hela kultur-Paris i krokarna. Stället andas marmor, guld och elegans. Missa inte ett besök i hammamen.

3e48c039a3fa15c3b30186b7939d5c16367a4fe3Bild lånad från Hotel Costes

Hotel Costes är stället jag alltid återkommer till när jag är i Paris. Supercoolt, trendigt, chickt, livat och kul. Mycket att spana på om du så kommer på frukost,  lunch, after noon tea, middag eller drinkar. Dessutom farligt nära bästa shoppingggatan Rue Saint-Honoré. På Hotel Costes är stämningen magisk.

3108-so-2013-accueil-photo-background04-frBild lånad från Hotel Lancaster

Om du checkar in på Hotel Lancaster så checkar du ut från världen och besöker en egen värld. Här trängs oljemålningar och antikviteter med stjärnorna som arrangerat bor vägg i vägg med dig. Härligaste med Hospes Lancaster tycker jag är deras innergård och närheten till Champs Élysées. Om du gillar det här ska du även spana in L’Hôtel. Inte minst för deras lilla pool.

// Paris coming up = making hotel reservations. Where should I stay? 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB