Startsida / Inlägg

Ett middagsmåste i Paris

av Lovisa de Geer

Har läst och hört om det här stället så mycket. Candelaria är en riktig snackis i Paris.

IMG_2986
Det ser inte mycket ut för världen när du öppnar dörren. Stark belysning, tio sittplatser, minilitet öppet kök med två hårt arbetande kockar och 20 personer i kö.
IMG_2974
IMG_2976
Antingen sitter du i baren och äter, eller som vi, som hamnade på ett bord man delade med 9 andra.
IMG_2973
Vi testade igenom hela den mexikanska menyn. Några favoriter? Lätt guacamolen och margaritan.
IMG_2979
IMG_2982
IMG_2981
Men. Nu undrar ni säkert varför Candelaria är så inne? Det kommer ni upptäcka bakom den här dörren.
IMG_2991
Här bakom öppnar sig nämligen et helt nytt rum med en cocktailbar som blivit framröstad som en av världens bästa barer. Och jag fattar varför.
bild 3
Litet, intimt, personligt, charmigt och fullt med folk! Dessutom goda cocktails! Jag beställde en ingefärsdrink av någotslag. På den något suddiga mobilbilden ser det ju faktiskt mer ut som ett stekt ägg.
bild 5
Hit måste jag komma tillbaka. Candelaria är öppet för alla och jag rekommenderar dig att skippa att boka bord och istället bara titta förbi. Det löser sig väl på plats.

// I’ve heard so much about this tiny restaurants. And now I know why! Candelaria is must to visit in Paris. Not only for the guacamole but also for the cocktails they serve behind the secret door…

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB