Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Hjälte i kompaktformat

av Anna Wahlberg

The Body Shop
Foto: Peder Wahlberg

”Extra virgin minerals” är en ny foundationserie från The Body Shop. Den kommer i tre olika formuleringar, löst puder, flytande och kompakt.

Jag har testat ”Cream compact foundation spf 15”.
Dosan är bra, med liten spegel, ordentlig stängningsanordning och en appliceringsborste i ett undre fack.
Jag har nyansen ”205 Rose vanilla” som är rätt ljus och fast jag egentligen har varma, gula undertoner passar den perfekt. Även om penseln som följer med inte är dålig föredrar jag favvopenseln från Shiseido.

Foundationen är ganska fast, men följer lätt med upp på penseln. Sen är det en snabb och enkel sak att applicera den, det blir bra på direkten. Den täcker plitor, blå ringar och mörka partier. Förstorade porer syns mindre. Japp, skavankerna är som bortblåsta! Mmm, det gillar jag! Täckningen är lätt att variera mellan medel och hög. Finishen är ganska glossig, på mig är det perfekt, men fet hy kan nog uppleva den som blank och behöva matta ner med puder.

Hållbarheten är bra, utan att varken försvinna eller fastna i veck. Däremot smetar den av sig, på telefoner, kläder och annat. Men det är säkert mitt eget fel eftersom jag inte använt ett fixerande puder. 

Kompaktfoundation är inte min favoritkategori, jag gillar flytande. MEN, eftersom den är så lätt att applicera och huden får verkligt fin lyster öppnar jag villigt min makeupbag och låter ”Cream compact foundation” slinka ner. Den här kommer jag att använda ofta!

Pris, 295 kronor.

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB