Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Ny tvättfavvo!

av Anna Wahlberg
bareMinerals

Min toppentvätt från Emma S. tog slut för ett par veckor sedan. Och trots att jag egentligen hade lust att köpa hem ett helt flak av den här favoriten, så är det ju faktiskt mitt jobb att testa olika produkter på marknaden. Så därför blev det istället så att ”Purifying facial cleanser” från bareMinerals fick flytta in i mitt badrumsskåp. Och det var minsann inget dåligt alternativ!

”Purifying facial cleanser” är en halvt genomskinlig rengöring, lagom lättflytande och väldigt dryg. Doften som är mild och lite örtig känns precis när man tvättar, men den stannar inte kvar på huden.
Den här tvätten rengör ansiktet från både makeup och smuts. Jag upplever att den tar bort foundation och läppstift och merparten av ögonmakeupen, men har jag t ex särdeles hållfast eyeliner behöver jag ta bort det sista med remover. Men det stör mig faktiskt inte alls.
Man tar ett par tre pump och sveper över ansiktet, den lägger sig lite som en halkig gel och löddrar (i min smak) på tok för lite (men så är jag också en lödderfantast), men den är mycket lätt att avlägsna med ljummet vatten.
Efteråt känner jag mig ren och huden stramar inte nämnvärt så man måste kasta sig över serum och kräm för att lindra.

”Purifying facial cleanser” innehåller inte parabener, syntetiska doftämnen eller konstgjorda oljor. Den passar för alla hudtyper. Pris, 279 kronor.

Slutsats: ”Purifying facial cleanser” är en superbra tvätt, fast den inte tar bort all ögonmakeup och inte löddrar tillräckligt.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby, Nils Höglander och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB