Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Vykort från makeupbagen

av Anna Wahlberg

Inga spånmöten om stilleben, inga jämförelser av fräsigaste fransarna, inga pressreleaser, inga diskussioner i studion med fotografen.
Bara en vecka i solen med bokläsning, glassslickning och hajkning uppför väldigt branta backar, en liten semesterhobby jag aldrig missar.

Men nu, back to allvaret, så tänker jag att jag ju faktiskt skulle kunna ta och dela med mig av resemakeupbagens stöttepelare den här gången:

”Escale aux Marquises” från Dior som jag tidigare har skrivit om här. Doften är söt med inslag av vanilj och tiaré, men utan att kännas kvävande och tung, utan med en lätthet som gör den perfekt till en semesterdoft.

”8 hour cream sun defense for face spf 50” från Elizabeth Arden är en solskydd för ansiktet . Doften är den klassiska 8-timmarsdoften, möjligen något svagare. Trots att det är spf 50 bildas ingen vit hinna, utan den går in fint och känns behaglig på huden. Det här klan mycket väl vara det bästa solskyddet jag någonsin testat eftersom det inte blir vitt, inte kladdar och inte ger fula solplitor. Yay!

”Abeille royale preparing toner” från Guerlain är en ultralätt lotion att använda efter rengöring före dag och nattkräm. Den är mycket dryg, en pumpning räcker, doften är härlig och fräsch och efteråt känns huden som om den fått den där fuktboosten den så väl behöver såhär vintertid. Jag har använt ”Abeille royale preparing toner” ett bra tag nu, och har på senare tid fått komplimanger för min hud. Svårt att sätta fingret exakt på vad det är när man testar så mycket som jag gör, men jag skulle nog våga mig på en gissning att Guerlain har något med den saken att göra.

”Elixir ultime” från Kérastase är en hårolja med mild exotisk doft. Jag tycker egentligen inte att den skiljer sig jättemycket från andra håroljor annat än just när det gäller pumpen som är ovanligt smidig när det kommer till håroljesammanhang. För tricket med olja är ju att ta yttepytte och hur lätt är det när man håller en flaska med rejäl öppning i en oljekladdig hand. Doften är faktiskt också ovanligt bra av den anledningen att den är ovanligt svag, så man får inte en vaniljpuff i fejjan varje gång man viftar lite på håret. Det gillar jag.

Imorgon visar jag smink-favoriterna från makupbagen.
Skrämande få faktiskt!
Och det är inte för att det inte finns bra grejer, utan av en annan anledning.
Gissa vilken!

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB