Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Gästrencension – Balance me Pure Face Wash

av Anna Wahlberg

Foto: Thinkstock

Då var det dags för en ny gästrecension – den här gången är det Erika som recenserar ansiktstvätten ”Pure face wash” från Balance me som kom med Glossybox i sepetember:

Jag har fått den roliga förfrågan att skriva ett gästinlägg om Balance Me Pure Skin Face Wash och tackade naturligtvis ja! Jag är en skönhetsnörd med passion för ögonskuggor och är hängiven jakten på den perfekta hudvården. Värt att veta är att jag har en typisk blandhy, som lätt blir yttorr i säsongsskiftena och närmar sig 30-strecket med stormsteg. Jag är den otrogna typen och byter ofta produkter för att hitta ”the next best thing”, även om jag försöker vara lite snäll mot huden och låta den behålla produkter som passar den.

Balance Me Pure Skin Face Wash ingick i Glossyboxs septemberutskick, som hade temat ”Autumn Care” och så här skriver Glossybox själva om produkten:

”En mild men effektiv sulfatfri ansiktsrengöring som inte torkar ut och som ger en balanserad rengjord hud, utan att ta bort hudens naturliga fuktnivåer. Innehåller lugnande och balanserande grapefrukt, petitgrain, granbarrsextrakt för att förbättra huden och antioxidantrik moringafröolja och rice bran-olja som ljusar upp och polerar. Passar alla hudtyper, men allra bäst till normal eller kombinerad hud.”

Balance Me grundades av systrarna Rebecca och Claire Hopkins 2005 och har gått från att säljas i en liten ”popup shop” på Top Shop i London till att säljas över hela världen. Märket nischar sig mot en kundkrets som söker högpresterande och lyxig (men inte dyr!) hudvård med naturliga ingredienser och influenser från aromaterapin. De lovar sina kunder att deras hudvårdsprodukter innehåller 98-100% naturliga ingredienser och att de använder sig av naturliga konserveringsmedel som E-vitamin och rosmarinextrakt.

Tanken med Glossybox produkter är att man ska kunna köpa månadens produkter direkt via Glossybox hemsida, det fungerar dock inte för just Balance Mes produkter. Jag får i alla fall inte länkarna att fungera! Du hittar hela sortimentet på www.balanceme.co.uk om du vill botanisera. De skickar internationellt och frakten går loss på £10.  

Innan jag skriver något mer om Pure Skin Face Wash, måste jag nämna doften. Doften kan närmast beskrivas som när man nyper av en pelargonstängel. Själv har jag vad som kanske skulle kunna beskrivas som orimligt många pelargoner och tycker om doften. Är du känslig för starkt doftande produkter i ansiktet, vill du kanske leta efter en annan rengöring. Jag upplever dock att doften försvinner snabbt och den dröjer sig inte kvar på huden.

Formulan är något mittemellan skummande rengöring och rengöringsmjölk. Den löddrar inte upp sig men halkar inte heller bara omkring på huden. Jag fuktar ansiktet med varmt vatten, tar en liten klick rengöring i händerna och masserar in den över ansiktet. Sen brukar jag massera runt den en stund, blöta fingrarna igen och fortsätta lite till. Helt enkelt för att den känns så ljuvlig på huden!

Vad tycker jag om resultatet då? Det är faktiskt alldeles strålande! Jag är ganska lat av mig och slipper gärna onödiga moment i min hudvårdsrutin. Den här rengöringen tar effektivt bort varje spår av min vardagsmakeup vid första försöket. Till vardags består min makeup oftast av en färgad dagkräm eller bb-cream, puder, ögonbrynsskugga, en eller två ögonskuggor, mascara och rouge. Ganska simpelt med andra ord, men jag är van vid att behöva tvätta ansiktet två gånger för att det kännas rent. Med Pure Skin Face Wash försvinner min vardagsmascara utan att jag behöver komplettera med eye makeup remover, vilket jag uppskattar. De dagar jag har haft mer festlig makeup med maffigare mascara och eyeliner har jag dock behövt svepa över ögonen med lite remover för att få bort det sista. Det är dock knappt! Efteråt känns huden riktigt ren men inte strippad på fukt. Har du torr hy är den här produkten nog lite för effektiv, men varför inte undersöka Balance Mes sortiment för torr hy, Moisture Rich?

Efter att ha använt Balance Me Pure Skin Face Wash i några veckor tycker jag att min hud känns fräschare och jämnare. Min t-zon blir inte lika blank som förut och huden känns…..ja, balanserad! Jag är väldigt nyfiken på hur resultatet skulle bli i kombination med deras Balancing Face Mouisturiser och kan inte annat än förbanna Glossybox som frestar med underbara produkter som måste skeppas dyrt från England.

 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB