Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Snabb + snygg = sant

av Anna Wahlberg

I helgen var det nära att en lite för lång hundpromenad gjorde att vi blev försenade till en middagsbjudning.

Det skulle iofs kunna kännas lite stressande. Men istället för att hetsa upp mig så bestämde jag mig för att följa mina egna råd i jobbet jag gjorde i Sofis mode nr 22, ”Speedmakeup på 5 minuter” med inspiration från Burberry Prorsum höstvisning.

Så här var det:

1. Som din egen hy, fast bättre – snabbaste genvägen till felfri hy är BB cream. Applicera med fingertopparna från mitten av ansiktet och utåt. Istället för concealer, bygg på täckningen med ett extra lager för att dölja mörka partier. ”Tinted beauty balm” för 345 kronor från Too Faced jämnar ut hudtonen och adderar lyster.

2. Rama in ögat med ögonpenna längs övre och undre fransraden. ”Master smoky” i nyansen ”Smoky chocolate” för 95 kronor från Maybelline är en mjuk, pigmentrik penna med suddapplikator som används för en sotad effekt.

3. Doppa en skuggpensel i en eller flera ögonskuggor i samma färgskala och applicera på ögonlocket i ett v. Sudda skuggorna med en fluffig pensel. Paletten ”Eyes to kill” i ”4 Effeto nudo” från Giorgio Armani för 625 kronor med fyra fina nyanser fungerar fint även utan ögonpenna, då med ett mindre intensivt intryck.

4. Att lämna läpparna osminkade ger ett ofärdigt intryck, men en gnutta färg räcker långt. ”Chubby stick” i nyansen ”Heaping hazelnut” för 215 kronor från Clinique är ett beigerosa läppbalsam i form av en penna.

5. Avsluta med mascara. För att det ska gå extra snabbt, satsa på en som ger volym och längd på en gång. ”Raspberry miracle mascara” från Lumene för 169 kronor är en förlängande fibermascara med volymboostande hallonvax och lättmanövrerad borste.

Och hur blev då resultatet?
Helt okej. Tiden räckte tom för att applicera Too Faced fantastiska ”Shadow insurance” som hjälper till att ge skuggorna extra intensitet. På kvällen tycker jag det är extra viktigt att dra på mycket penna längs vattenlinjen och det funkar finfint med den här pennan. Cliniques läppbalsam är härligt foolproof och den kan man lätt bättra på under kvällen utan att man behöver tillgång till spegel.

Har du förslag på annan snabbmakeup? Tipsa mig, vettja!
 

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB