Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Juligt och kuligt från MAC

av Anna Wahlberg

Sin vana trogen lanserar MAC Cosmetics flera julkollektioner. (Till skillnad från många andra som i år valt att inte göra någon.)
Och eftersom jag tycker att de är så bra så tänkte jag att du också ville se?

Första kollektionen är ”Glamour daze”.

Kollektionen består av skuggor, eyeliner, rouge, skinfinsh, lack, läppstift, gloss och kajal. Nyanserna gör i smutsiga vinterpasteller. Bärbara och bra nyanser så här när man känner sig lite blek och glåmig.

Jag tycker alltid att MAC’s skinfinish och skuggor är värda att kolla in, men just i den här kollektionen är det en annan produkt som intresserar mig lite extra.

Rouget ”Powder blush” i nyansen ”Easy manner” som beskrivs som light dirty pink. Just nu älskar jag effekten som ett persikofärgat rouge ger, alltså mer inre fräschör än iskall vinterpromenad. If you know what I mean?

Nästa kollektion kallas ”Guilty passions”:

Den här kollektionen består av sex olika set med läppglans och skuggor i olika nyanser. Kanske är det här den bästa presenten om man vill vara sig egen tomte? För jag tänker att den som köper ett av de här seten det är inte vem som helst utan en inbiten gloss eller skuggfantast.

Jag har inte tittat närmare på fysiska prover av dessa. Men MAC’s läppglans är alltid underbara och kommer här i olika finishar; creme, dazzle och cremesheen. Skuggorna är lösa pigment och även om jag inte testat exakt de här så har jag liknande från tidigare julkollektioner och de är högpigmenterade och lättapplicerade. Sen är det ju som det är alltid är med lösa pigment, en lite slabbig historia – men det är ju en helt annan sak!

MAC’s sista julkollektion heter ”Fabulousness”:


Och här börjar det bli väldigt intressant tycker jag. De här skuggpaletterna för 460 kronor med fem skuggor ser hysteriskt användbara ut, särskilt som det i varje dosa ryms olika finishar satin, lustre, velvet pearl, matte osv. För det är ju lite det som är tricket, att matcha nyanser och finishar ger ett snyggare och proffsigare intryck.


Men det finns fler fina paletter här,  Den vänstra här ovan innehåller bronzer, tre skuggor och två läppstift – perfekt allt-i-ett kit till weekend resan tänker jag. Till höger ett litet touch-up kit med blotter och läppstift. Söt dosa men kanske ändå i överflödigaste laget kan jag tycka för 460 kronor.

Då tycker jag att de här kiten är mer användbara. Både de som innehåller allt för de perfekta läpparna och de med ögoncandy i form av duoskugga, kajal och mascara:

Och eftersom jag är en förespråkare för riktigt bra verktyg så känner jag att det här kitet med penslar med två olika typer av fibrer är en en drömklapp för 545 kronor.

För dig som gillar välgörenhetsklappar finns en från MAC också. Det är en röd makeupbag med ”Nicki lipstick” och ”Ricky lip condioner” för 485 kronor. Och här går varenda öre till MAC AIDS Fund som verkar för att hjälpa män, kvinnor och barn som drabbats av AIDS/HIV.

MAC Cosmetics hittar du på skönhetsdiskarna på NK och de stora Åhléns-varuhusen. Eller på Kicks.se.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB