Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Bästa fuskbrännan

av Anna Wahlberg
Bild 1_Sun protection compact foundation_Shiseido_Foto Peder Wahlberg_Sofis mode_resize

Foto: Peder Wahlberg

Imorgon torsdag landar Sofis mode nr 11 i tidningsställen.
I det här numret har vi testat brun utan sol och avslöjar våra tio favoriter för solbruna ben.

Men för att lyckas med den där riktigt snygga gyllene brännan är det inte bara viktigt att välja rätt brun utan sol. Om det var så väl!
Hur du grundar och hur du smörjer spelar också roll för att undvika katastrofer som fläckig färg, orangetonade knän och brunsås-ränder längs vaderna.

Men det viktigaste av allt för ett lyckat resultat är gott om tid – så att du hinner gå igenom alla steg utan att slarva!

Grundjobbet
Brun utan sol fäster jämnare och finare på välrakad hud. För att inte irritera i onödan, se till att raka huden dagen innan du ska busa.

På busdagen börjar du med att skrubba hela kroppen med en peeling eftersom torra, döda hudceller gärna suger åt sig extra mycket färg och ger missfärgningar på huden. Duscha en stund så att huden är uppmjukad och skrubba sen hela kroppen och särskilt noga på fötter, armbågar och knän som är extra känsliga för färgen.

Förhindra att fötter, armbågar och knän drar åt sig för mycket färg genom att smörja in dem med en lätt body lotion. Är du extremt torr på hela kroppen, kan du smörja in hela dig med body lotion innan du applicerar brun utan sol, men se till att huden är ordentligt torr först.

Brun utan sol_Foto Peder Wahlberg_Sofis mode_resize

Smörj rätt
Applicera brun utan sol kroppsdel för kroppsdel, lugnt och metodiskt. Stryk på krämen med lätta tag och var noga med att det blir ett jämnt, tunt lager över hela hudytan och tona kanterna. Smörj även in fötter, armbågar och knän men se till att snåla med krämen så att huden inte har en chans att suga åt sig för mycket.
Tycker du det är knepigt att veta var du applicerat använd en färgad gel, huden får lite färg direkt och missade partier och ojämnheter syns och kan fixas till.

Tvätta händerna noga när du är klar, särskilt mellan fingrarna.

Vänta tills krämen är torr innan du klär på dig. Håll ut armarna från kroppen och böj inte på knäna tills du känner att krämen är helt torr så undviker du fläckar i armhålor och knäveck.

Vårda fuskfärgen
På ett par timmar djupnar fuskbrännan och du kan utvärdera ditt resultat. Allra snyggast blir färgen dagen efter appliceringen av brun utan sol. Då har överskottspigmentet nötts och duschats bort och färgen är som mest naturlig. Eftersom bus verkar uttorkande på huden se till att återfukta huden dagligen för att hålla huden mjuk och smidig. Det hjälper också till att ruska liv i färgen.

Fyra dagar senare är det dags att börja om från början, för så länge håller de flesta fuskbrännor.

spill_resize
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB