Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Bloggintervjun: Lipgloss Bitch

av Anna Wahlberg
makeuponmymind

Gillar du som jag att frossa i skönhetsbloggar, då har du med största sannolikhet redan träffat på Lipgloss Bitch. Om inte kan jag berätta att Helena, som driver bloggen heter, startade redan 2005 med inlägg om makeup och hudvård och det gör Lipgloss Bitch till Sveriges äldsta beautyblogg.

Med tanke på att Helena ägnat en stor del av de senaste åren med att testa en ohygglig mängd skönhetsprodukter så är hon såklart expert på vilka produkter som är värda att lägga surt förvärvade skönhetskronor på! Så jag bad henne att dela med sig av sina kunskaper:

Vilket är ditt bästa skönhetsknep?
Använd alltid primer under ögonskugga, har man inte testat det ännu så är man in for a treat! Många undviker skuggor i nyanser som går utanför den ljusare delen av den neutrala skalan för att de upplever att de glider under dagen och lägger sig i fula veck, himla synd tycker jag när problemet är så lätt att få bukt med. Lumenes Beauty Base Eyeshadow Primer hör till de bästa trots sitt ringa pris (ca 100kr).

Hur ser din skönhetsrutin ut när du har tokbråttom?
Jag klarar mig rätt bra med mascara om jag får riktigt brått. Men har jag bara 3 minuter över så hinner jag förutom mascaran med att buffa på bareMinerals Ready Foundation, en mineralfoundation i fast kaka som är hur smidig som helst. Mitt på kindäpplet lägger jag något krispigt rosa rouge, gärna IDUN Minerals ”Hallon” och på läpparna kör jag Cliniques Chubby Sticks som är ett glossigt lite skirare läppstift i pennform som man applicerar i ett nafs.

Har du några beautyfavoriter just nu som du inte kan leva utan?
bareMinerals Stroke of Light är en concealer/highlighter som jag duttar under ögonen och varje morgon blir jag lika förvånad över resultatet, från zombie till älva (nåja, ni förstår vad jag menar) på ett par sekunder. Pür Minerals Balancing Powder är en nyfunnen favorit som jag inte vill vara utan nu när det börjar bli lite varmare, pudret håller min t-zon i perfekt balans.

Om man bara har en liten budget för skönhetsinköp vad bör man då satsa på i sommar?
Färg är extra kul på sommaren och det är faktiskt ganska lätt att komma billigt undan när man uppdaterar sin makeup inför semestern. En bronzad look bryts av snyggt med en eyeliner i t ex turkost, IsaDoras pennor är både billiga och bra. Nagellack behöver man inte heller lägga dyra pengar på, botanisera i Depends sortiment istället. Sen skulle jag lägga krutet på en riktigt bra mascara, en som tål både svett, lite bad och ljumma sommarregn.

Tusen tack Lipgloss Bitch för att du ville dela med dig av dina tips!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB