Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Från jobbet till festen

av Anna Wahlberg

I samma stund som det plingar till i telefonen och du lutar du dig fram för att snegla över kanten om klackarna står där, konstaterar du att du rusade hemifrån osminkad så när som på lite mascara.  Hur kan bara något så  oskyldigt som ”Ska vi ta en aw efter jobbet” skapa sån panik? Fram med väskan, upp med necessären och ehhh… två tamponger och femton ljusrosa läppglans. Att det inte är den ultimata snyggfix-necessären är solklart, men vad behövs för att på nolltid se fräsch och snygg ut?

 

grupp_resize

 

First aid beautykit –  Allt du behöver för att gå från jobbet till festen.

 

städa_resize

 

1. Börja med att städa upp! Blotting papers suger upp överskottsolja, tops är bästa sättet att ta bort smul och sot av mascara och annat ögonsmink som hamnat under ögat.
Oil blothing paper från Make Up Store.

 

bas_resize

 

2. Fixa fin bas. Med hudtonen utjämnad, skavanker korrigerade och fin lyster är allt du gör härefter rena bonusen – så viktig är basen. Ta en klick av din favoritfoundation på handryggen, doppa penseln och pressa, stämpla eller cirkulera in foundation i huden. Har du fin hy och lite att dölja kan du ta foundation bara precis där du behöver det. Har du mörka ringar eller plitor kan du, så här i nödfall, använda foundation som concealer, ringfingret är perfekt att klappa in den där det behövs.
Vitalumiere aqua från Chanel.
BB Cream brush från Kicks.

 

blush_resize

 

3. Addera blusher. Rodnande kinder ger ansiktet liv och lyckas också ruska liv i ögonfärgen. Har du en rougeborste kan du använda den, annars funkar fingertoppen fint. Applicera på kindens bulligaste del och sudda uppåt, utåt.

 

hår_resize

 

4. Fräscha till frisyren. Snyggaste sommarhåret är slarvig smårufsigt med volym och textur. Om du gått hemifrån med från-duschen-fuktigt hår uppsatt i en knut får du mjuka vågor när du släpper ut det inför kvällen.  Spreja volympuder i hårrötterna, massera upp volymen och styla. Det här pudret är extra lätt att använda eftersom det sprejas inte pudras i håret.
Volumetry powder fresh från L’Oréal Proffessionnel säljs på salong.

 

pennor_resize

 

5. Intensifiera blicken. Skippa eyelinern när du ska fiffa på kort tid. En kajal är enklare, snabbare och lättare att bättra på under kvällen och får ögonfärgen att poppa. Applicera kajalen runt ögat och sudda med fingertoppen. Våga också testa kajal längs vattenlinjen, det är bästa partytricket och ger sug i blicken på direkten – glöm dumheterna med att det skulle göra ögonen mindre.
Super liner silkissime från L’Oréal Paris.

6. Ge läpparna färg. Till fin bas och markerade ögon är det fint med ganska neutrala läppar. Dessutom är det lättare att hålla styr på än knallröda läppar om du pratar, skrattar och dricker drinkar. En knubbig läppstiftspenna är lätt att applicera och bättra på vartefter.
Colour elixir giant pen stick från Max Factor.

 

doft_resize

 

7. På med parfym. Släppa inte runt på hela parfymflaskan, massor med dofter finns i miniversioner eller rollerballs perfekta att ha i en liten väska.

Klara, färdiga, gorgeous!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB