Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Glitterlack i blått – Del 2

av Anna Wahlberg
1_resize

 

Gårdagskvällen ägnade jag mig åt att lacka fyra lack, tre sandiga och ett glittrigt, för att hitta en favorit.
Ingen lätt sak, och med de här godingarna är det nog lite som klassikern med baken, den är olika.

 

2_resize

 

Angel Eyes från Orly är ett glitterlack och det är lackat i tre lager på ringfingret. Lätt att lacka men det är en fördel att lacka flera tunna lager än att skapa täckning med ett tjockt. Ytan är slät och fastnar inte i något, dessutom är färgen vansinnigt snygg.

 

3_resize

 

Det här är 2065 från Depend. (I butik v 21) ur nya kollektionen Rough sparkle och kommer att kosta 39 kronor. Lättlackat och med en finish som är kornig men mindre lik sandpapper eller strösocker och mer lik ett vansinnigt tätt metalliskt glitterlack. Ytan är skrovlig men inte obehagligt ruffig. Favorit hos yngste tyckaren som kallade det för det silvrigaste lacket. Det här lacket sitter på mitt långfinger.

 

4_resize

 

Roller coaster från Ciaté har jag på pekfingret och det påminner ganska mycket om Dependlacket och är glansigare och mer metalliskt än det från OPI. Också lätt att lacka. Ytan är skrovlig men fortfarande inte obehaglig, ytan blir extra fin tack vare de lite större glitterkornen i lite mörkare blått.

 

5_resize

 

Mitt favoritlack av de här fyra är ändå Get your number från OPI, det sitter på mitt lillfinger. Det är som en dröm att lacka med, täcker egentligen bra med ett lager men blir ännu finare med två. Ytan är sandpappersskrovlig och matt och det är verkligen det som gör hela grejen, för i den matta ytan finns små glasstenar som fångar ljuset och gnistrar. För ÅH, vad det är FINT med kontraster! Att ytan sen är lite lite raspigt skrovlig och det isar lite i mig när jag rör vid den ungefär som när man drar naglarna på en griffeltavla, det överser jag mer än gärna med.

(Hörni, om ni tycker jag har fula händer, hemska nagelband och torra fingertoppar så kan ni väl ha lite överseende med det. För det var ju ändå de blå glitterbomberna vi skulle kika närmare på!)

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB