Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Lackexperten tipsar

av Anna Wahlberg
glitter_resize

Älskade, hatade glitterlack!

Glitterlack har en fördel men två nackdelar.

På plussidan; det är snyggt. Toksnyggt, till och med!

Det negativa är att de glittriga godingarna, förutom att de är så frestande att de får Visa-kortet att glöda, är svåra att ta bort. Eller för att tala klarspråk – det är ett rent helvete. Just detta fick bloggläsaren Claudia att beklaga sig och mena att borttagningen hindrade henne från att glittra. Så därför har jag gjort en liten intervju med Ulrica Rygaard, talesperson på OPI Sverige. Hon om någon kan nämligen detta med glitter och borttagning!

Ulrica, vi är många som älskar glitterlack men som drar oss för att använda det för att det är så svårt att få bort. Hur gör man egentligen, på bästa möjliga och snabbaste sätt?
Alla typer av glitterlack sitter väldigt bra och ju grövre glitter desto mer sitter det som berget. Fukta en removerwipe (rekommenderas framför papper eller bomull då de absorberar mer remover samt har fastare struktur.) Pressa removerwipen ner mot nageln och håll stilla någon minut och börja därefter försiktigt gnugga bort glittret.

Removerwipe?
En removerwipe är ett speciellt framtaget ”papper” för att lackborttagningen ska gå så smidigt som möjligt. Man slipper bomullsludd i lacket som lätt fastnar i glitter, sen behöver man inte använda lika mycket remover på en wipe som på en bomullsrondell. Finns bl a hos Kicks, Åhléns, Eleven m fl.

Finns det något man kan göra redan när man lackar för att det ska gå lättare att få bort?
Vid lackning använd underlack, det gör att borttagningen går lite enklare men främst så skyddar det din nagel.

Hur ska man vårda naglarna efteråt efter att ha utsatt dem för belastningen som borttagningen innebär?
Använd aldrig ren aceton! Gör till vana att alltid använda nagelolja samt en återfuktande handkräm. Nageloljan hjälper nageln på djupet och bygger upp dess flexibilitet, så oavsett om man har mjuka eller hårda naglar så hjälper nageloljan till att hålla dina naglar snygga.

Vad tror du om utvecklingen för glitterlack och lackremover? Kommer det att bli lättare att ha fina glittriga naglar och ta bort dem lika lätt som andra lack i framtiden?
Jag tror vi kommer se en rad olika nyheter längre fram i både glitter men även i olika texturer där man kommer titta på lack och borttagningstekniker för att göra det så enkelt som möjligt för användaren.

En sista fråga, hur tycker du att man bär glitterlack på snyggast möjliga vis?
Personligen så älskar jag glitterlack och använder dom gärna enbart som en stor glitterbomb, speciellt på tårna. På mina händer så kombinerar jag gärna glitterlacket tillsammans med ett krämlack för att göra mönster eller sätta ex ringfingret i fokus. Låt fantasin flöda!

Nail lacquer_Snowcrystal_Foto Peder Wahlberg_c o Hannah & Amanda_resize

 

För en tid sedan så hade vi ett stort removertest i Sofis mode. Några av våra favoriter som fungerade utmärkt på just glitterlack var Nail polish remover från Mavala och Nail polish remover från Yves Rocher. Hutlöst dyra men väldigt bra var det små fingertoppsformade padsen The stripper to go från Deborah Lippmann.

 

ULrica_aftonbladet_resize

  Ulrica Rygaard, OPI Sverige

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB