Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Bloggintervjun: Naturligt snygg

av Anna Wahlberg
Hannahblogg

 

Är du intresserad av ekologisk skönhet?
Då är jag säker på att du redan är ett fan av bloggen Naturligt snygg som skrivs av Hannah.
Om du inte stött på Naturligt snygg än, då har du en riktig guldgruva att gräva ur med beauty-battles, ekonyheter och massor med härliga naturliga alternativ.
Så här inför sommaren när allt är grönt och skönt, så passade jag på att ställa några frågor till Hannah:

Vad är det för fördelar med naturlig skönhet kontra konventionell?
”Man slipper syntetiska kemikalier, billiga utfyllnadsingredienser att smörja på huden, och får istället – förhoppningsvis – nyttiga växtoljor, naturliga extrakt och ekologiska ingredienser utan rester av bekämpningsmedel. Och dessutom gör man miljön en tjänst på samma gång!”

Om man vill göra sin skönhetsrutin grönare, vilka typer av produkter är det enklast att börja med?
”Jag skulle börja med att byta ut tvål och duschcreme. Ganska snabbt märker man hur huden blir mindre torr och irriterad. Sen kan man gå vidare med en bra hudlotion. Efter det skulle jag nog byta ut ansiktsprodukterna, hårgrejerna och sist makeup.”

När man läser innehållsförteckningen, vilka fem ingredienser  tycker du att man gör klokt i att undvika?
”1. Mineralolja, står ofta som parrafinum liquidum. En meningslös olja som är en restprodukt från råoljeindustrin, förvisso naturlig, men helt utan näringsämnen och inte så hållbar.
2. Parabener, som är syntetiska konserveringsmedel som misstänks vara hormonstörande.
3. Syntetisk doft (fragrance) som kan innehålla hundratals okända syntetiska kemikalier som kan vara hormonstörande, till exempel ftalater.
4. Sodium Laureth Sulfat, (även sodium lauryl sulfat och ammonium laureth sulfat) som finns i tvål, schampo och duschcreme, ofta som andra ingrediens efter vatten och ofta i barnprodukter. En kemisk avfettare som gör rent och löddrar bra. Men som torkar ut och inte gör huden eller miljön några tjänster.
5. PEG eller polyethylene glycol som är ett kemiskt framställt emulgeringsämne som bland annat gör att produkter inte skär sig. Används inom träindustrin och inom  läkemedelsbranschen.”

Hur ser din skönhetsrutin ut när du har tokbråttom?
”Tvättar ansiktet med vatten, smörjer in mig med en ansiktsolja som ger omedelbar lyster och så målar jag mina fransar. Det går snabbt! ”

Har du några beautyfavoriter just nu som du inte kan leva utan?
”Jag skulle ha svårt att leva utan olja. Gärna en som jag kan använda för ansiktet, som kroppsolja och i håret som inpackning. Överlag gillar jag multiprodukter som Akomas Black Soap som är den bästa ansiktspeelingen som finns – orenheterna löses upp under fingrarna på dig! – och som jag samtidigt har som schampo – inget balsam behövs!- och som duschtvål. Oslagbart. Sa jag mascara också?!”

Om man bara har en liten budget för skönhetsinköp vad bör man då satsa på i sommar?
”En tvål som du kan ha till hår, ansikte och kropp. En olja som du kan ha till ansikte, hår och kropp. Många oljor har dessutom naturligt inbyggt solskydd, så det blir extra bonus. Jag skulle också unna mig ett fräscht miljövänligt nagellack och ett naturligt läppstift. Man vill ju vara fin också!”

Här är ett urval av Hannahs favoriter:

Hannah2_resize

 

Ekologiskt schampo och balsam  från Rahua, ekologisk arganolja från John Masters Organics, ekologisk kroppskrubb från Spiezia och svart tvål från Akoma.

 

Hannah3_resize

 

Ansiktsolja från Suki, rengöring från i+m Naturkosmetik, Detox Lily Mask från Estelle & Thild och peeling från Nvey Eco.

 

Hannah 1_resize

 

Ekologisk parfym från Sama, ekologisk mascara från Kjaer Weis , ekologisk BB-Cream från Iroisie, naturlig mineralfoundation från Eco Minerals och naturlig ögonskugga från Youngblood.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB