Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Fungerar Footner

av Anna Wahlberg
footner_resize

 

När jag för en månad sedan postade ett löfte om att vårda mina krokodilfötter bättre fick jag en fråga av Sanna som skriver:
”Hej Anna,  tänkte fråga om du testat Footner och liknande fotbehandlingar? Jag köpte Footner på apoteket och satte fötterna i dem igår och väntar nu med spänning på resultatet.”

Och japp, jag har testat Footners fotbehandling för drygt ett år sedan. Behandlingen består av plastsockor med exfolierande syror som påskyndar avstötningen av döda hudceller. Sockorna träs på fötterna under en timmes tid och sen sköter syrorna resten.
För mig lät det som en ofattbart härlig lösning på problemet med mina torra, misskötta fötter.

Att sitta med sockorna gick snabbt och smärtfritt. På fjärde dagen efter att jag använt sockorna började huden på fötterna att fjälla. Men inte så mycket. Istället bildades som ett tjockt pansar av torr, sprucken hud. Jag upplevde den som att huden blivit flera gånger värre än innan. Av Footner fick jag då tipset att ta ett fotbad med ljummet vatten och olivolja i 30 minuter och därefter med lätt hand skrubba bort huden med handduken. Inte dra någon hud, bara skrubba lite lätt.

Efter fotbad och handduksskrubb var fötterna helt fantastiskt fina. På gränsen till oigenkännbara. En effekt som höll i sig drygt ett halvår trots att jag omedelbart återföll i vanvård och negligering.

Footner hittar du på apotek, t ex HÄR.

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB