Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Så räddar du kaoshåret

av Anna Wahlberg
153490425

Foto: Thinkstock

Känns håret som vanligt efter sommaren?
Grattis! Då är du säkert en av få svenskar som tagit hand om håret i sommaren.

Om håret är tvärtom är torrt, risigt, svårtämjt och frizzigt då  kanske det har varit lite si och så med hårvården i sommar.
Och du är inte ensam!
Enligt en färsk undersökning från Henkel Habits så har så många som 9 av 10 svenskar struntat i skadorna som solen utsätter håret för och skippat solskydd eller hatt.
Men sommarlivet plågar inte bara håret utan även färgen på det kan påverkas negativt – hej grönt eller orange hår.

Så för att få tillbaka håret i samma form som det var innan sommaren, så måste du gulla lite extra med det. Så här gör du!

Rengör: Se till rengöra håret ordentligt från produktrester med en djuprengörande schampo. Har du inget sådant kan du mixa ditt vanliga schampo med bakpulver och tvätta håret.
Keune So pure exfoliating schampo 

Inpackning: En inpackning innehåller mycket mer näring och återfuktande ingredienser än vad ett balsam gör och fungerar som intensivvård till kaoshår. Efter tvätten, se till att handdukstorka håret då tas näringen upp bättre än om håret är blött. Applicera masken och sätt gärna på en huva där fukt och värme boostar resultatet. Eller sätt dig i bastun med masken, om du har tillgång till det. Låt masken verka i minst en kvart innan du sköljer. Avsluta med kallt vatten som sluter strået och stänger inne näringen.
Redken Colour extend rich recovery mask, L’Oréal Professionnel Absolute repair cellular treatment 

Specialvård för oönskat grönt och orange hår: Poolvatten kan missfärga ljust hår som kan få en dragning åt grönt. Och om du tvättar håret i järnrikt brunnsvatten riskerar du att det blir orange. Om olyckan varit framme återfår håret sin naturliga färg med Healing pure clarifying shampoo från L’anza. Men det är viktigt att använda den återuppbyggande behandlingen Kreatin infusion efteråt.

Färg som tappat stinget: Solen bleker effektivt hårfärgen. Om du vill vänta lite med att färga om hela håret kan du lägga i en färginpackning. Den verkar både vårdande och ruskar liv i färgen samtidigt asaom håret blir blankare och mjukare.
Revlon Nutri colour Cream, Maria Nila Colour masque 

Kluvna toppar: Mot kluvna toppar finns ingen mirakelmedicin, men du kan använda produkter som tillfälligt klistrar ihop hårtopparna. Men är de kluvna finns det egentligen bara en sak som är rätt – gå till frisören. Pureology Essential repair split end, Tresemmé Split end sealing serum 

Torra testar: Det finns ingenting som är så effektivt mot torra, livlösa testar som olja. Du kan använda den innan tvätt för att skydda sprött hår, efter tvätt för att skynda på torkning och göra håret mjukt och blankt, och du kan  stryka ett par droppar över håret för att dämpa frizz. Många håroljor kostar en slant men de är otroligt dryga och effektiva, ett par droppar räcker långt. Har du aldrig testat hårolja tidigare är nu så här efter sommaren ett perfekt tillfälle!
Shu Uemura Essence absolue, Kérastase Elixir Ultime, Redken Diamond oil intense 

Elixir ultime_Kérastase_Foto Peder Wahlberg_Söndag_resize

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB