Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Hitta din nya höstdoft

av Anna Wahlberg
Höstens bästa doftnyheter_Foto Peder Wahlberg_Sofis mode_resize

Foto: Peder Wahlberg

Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker att en ny doft hör hösten till.

Men att hitta en favorit kan vara lättare sagt än gjort med tanke på att det årligen lanseras ungefär 400 nya dofter (eller nya förresten, en del av dem är bara nya varianter på en originaldoft. Men ändå!). Om du inte har någon brådska med din nya doft är det en härlig process att sniffa runt, testa max två åt gången, checka av nischmarknaden, bära ett doftprov vid olika tillfällen och temperaturer och verkligen känna in om doften är den rätta för dig.

Ett annat alternativ är att knappa in en doft du gillar på scentmap.com att hitta en ny doft som liknar den. Du kan också välja att få fler alternativ som t ex är fräschare, varmare eller mer extroverta. Nackdelen med scentmap är den innehåller få dofter och att det är väldigt lite nyheter här. Synd, för annars är den toppen.

Vill du ta snabbvägen till en ny doft, är det ingen dum idé att utgå från vad du brukar gilla och hitta något nytt från samma familj.
Här har jag grupperat några av säsongens doftnyheter för att göra valet enklare.

blom_resize

 

Blommiga:
Charm club charm rose intense från Thomas Sabo – Feminin och elegant som ett svart fodral och höga klackar med inslag av mandarin, röda rosor och vita blommor på en bas av patchouli och mjuk amber.
Repetto EdT från Repetto – Blomdoft med både sprödhet och styrka med inslag av körsbärsblom, päron, rosor och vanilj.
Pleats please EdP från Issey Miyake- Viol och luktärt i kombination med bohochic patchouli och sensuell vanilj bildar en doft med oväntat kaxigt bett.


fruktiga_resize

 

Fruktiga:
Honey EdP från Marc Jacobs – Systerdoften till Dot är även den en trevlig prick med mjuka noter av mandarin, apelsinblom, honung och vanilj.
Exotic EdT från Jimmy Choo – Fruktblommig lättsam doft med inslag av svarta vinbär, rosa grapefrukt, passionsfruktsblomma och patchouli som passar vid alla tillfällen.
Energizing woman från Mexx – Fruktblommig pigg doft som kan vara ett höstigt alternativ för dig som brukar falla pladask för Escadas sommardofter.

 

gourmand_resize

 

Sockersöta:
Prada candy l’eau EdT från Prada: Gourmanddoft med mjuk sötma, frestande utan att bli sliskig med noter av vanilj,
karamell, luktärt och bensoin.
Killer Queen från Katy Perry: Skogsbär, patchouli, praliner och plommon ryms i den här ursöta flaskan. Doften påminner både om La vie est belle och Flowerbomb men sötman har också viss likhet med klassiska Poison.
Pour femme Intense från Dolce & Gabbana: Söt doft av marshmallows som balanseras av vita blommor och sandelträ till en fin doft som passar väldigt bra på dejten.

 

elegnat_resize


Eleganta:

Noble leather EdP från YSL – Ombonad mjuk och alldeles vansinnigt underbar. Fina noter av läder, tobak, amber och torkad frukt.
Si från Giorgio Armani – Snygg chypredoft med inslag av svarta vinbär, patchouli och mysk, ett alternativ för dig som är på jakt efter en ny powerdoft som stärker dig inför säsongens utmaningar.
Le parfum Intense från Elie Saab – Honung, apelsinblom och amber i en doft som känns som en mjuk kofta en kylig dag.

 

Hoppas min sammanställning har gett dig lite vägledning. Annars är du bara så välkommen att fråga så ska jag göra allt för att hjälpa dig.

end_resize

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB