Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Så lackar du snyggare

av Anna Wahlberg
jag_resize

Bella på SaintBella Beauty

 

Ni som brukar läsa min blogg Makeup on my mind vet att det är lite si och så med mina manikyrer.
Att nagelbanden är under all kritik, att jag förstör lackningen medan jag fotar och att huden runt omkring har fått sig en dos nagellack den med.
Häromdagen fick jag ett mejl från bloggläsaren Lena  som skriver att hon gillar nagellack men ofta misslyckas med lackningen hon med:
”Nu måste jag bara lära mig att lacka naglarna utan att kladda ner hela fingertoppen. Är helt värdelös! Fattar inte hur folk gör!”

Det här fick mig genast att tänka på Bella på SaintBella Beauty som i motsats till mig är en mästare på perfekta lackningar.
Så här kommer en liten intervju med Bella om hur man egentligen gör, för att lyckas!

Bella! Du driver bloggen SaintBella Beauty och lägger upp alldeles fenomenalt snygga lackningar. Vad är din hemlighet?
”För det första – tack! Jag har väl ingen direkt hemlighet, det skulle väl vara en illa dold sådan i så fall, att jag har en stor passion för naglar. Tycker man det är roligt anstränger man sig också lite extra, och så är jag lite av en pedant, det får helt enkelt inte se kladdigt ut.”

Använder du underlack?
”Ja, alltid alltid alltid underlack! Lacket fäster bättre, sitter längre, och man minskar risken för missfärgningar på naglarna. Det finns inte i min värld att inte använda underlack. Orly Bonder är ett riktigt bra underlack, det har en lite gummiaktig yta som färglacket fäster bra på.”

Hur många lager lackar du?
”Det beror helt och hållet på lackets sammansättning. Vissa är jättetunna och dåligt pigmenterade och kräver fyra lager, medan andra bara kräver ett. Men med de flesta lack brukar två till tre lager räcka.”

Brukar du toppa med något särskilt överlack? Eller något som får lacken att torka snabbare?
”Absolut, jag använder alltid överlack. Det ökar livslängden på manikyren, jämnar ut eventuella ojämnheter och ger en glansig yta. Jag väljer i princip alltid snabbtorkande överlack. Seche Vite är min favorit, men andra bra är t.ex. Cult nails Wicked Fast, China Glaze Fast Forward, Nubar Diamont, Poshé, Essie Good To Go…jag kan fortsätta hur länge som helst.”

Hur undviker du att nagelbäddar, nagelband och huden runt omkring blir nedsmetade med lack?
”Jag har målat naglarna sen jag var 12, så jag har ju haft några år på mig att öva och behöver knappt rensa upp längre, så det är bara övning som gäller. Men är man en kladdmaja så är det bra att införskaffa en platt, smal snedskuren pensel som man doppar i lite remover och rensar bort lack som runnit utåt nagelbanden direkt.
Sen är det också viktigt att inte ta för mycket lack på penseln, då är det lätt att det kladdar. Det är bättre att måla flera tunna lager än ett tjockt. Brukar man måla mycket utanför så kan man smörja en fet kräm på huden runt nageln (absolut inte på själva nageln!), så fäster inte lack som rinner utanför.
Det är också lätt att lacket söker sig uppåt nagelbanden ifall man har rester av nagelbandet kvar på nageln. Då är det bra att köpa en nagelbandsremover som man använder en gång i veckan för att ta bort döda hudceller på nageln. Sally Hansen har en som är superbra, Instant Cuticle Remover heter den och tar bort alla torra rester på bara 15 sekunder.”

Vad är det för pensel?
”Den snedskurna penseln köpte jag i ett set med nailartpenslar på Tradera. Den är ca 5 mm bred, så den är rätt liten. Det viktigaste är att den är tunn.”

Removern då?
”Vad gäller remover så har jag två favoriter; Cien som finns på Lidl, och Sally Hansen Moisturizing Formula som finns billigt på Rusta. Cien är acetonfri, vilket är bra eftersom aceton torkar ut både naglar och nagelband. Sally Hansen däremot innehåller aceton och tar därför bort lacket snabbare, men innehåller bland annat fuktgivande aloe vera, så jag upplever den ändå inte som uttorkande.”

Jag går nästan alltid emot något så lacket förstörs eller så får jag ränder av lakanen, händer det aldrig dig?
”Jovisst händer det, men jag har lärt mig planera. Kissa alltid innan lackning, och lacka i god tid innan påklädning, hårfix eller sänggående. Det är just därför jag använder snabbtorkande överlack, det torkar på några minuter och härdar mycket snabbare än vanliga överlack, och jag kan måla naglarna bara en halvtimme innan läggdags utan problem.”

Till sist, hur länge håller dina fina lackningar? Eller tar du bort och byter färg innan lacket har hunnit flagna?
Det är jätteolika, det beror mycket på lackens sammansättning, vissa sitter bättre och andra sämre, en del går inte ihop med baslacken osv. Sen har jag rätt mjuka naglar också och då chippar det lätt i sidorna där nageln viker sig. Vanligtvis brukar de sitta fyra fem dagar utan problem, men jag byter oftast innan det hinner chippa. Jag tröttnar lätt och byter ofta!”

Tusen tack för värdefulla tips, Bella!

Hörni, glöm nu inte för allt i världen inte att gå in på Bellas blogg SaintBella Beauty. Här är några smakprov därifrån:

 

OPI Live and let die 2_resize

Foto: SaintBella Beauty OPI Live and let die

OPI Alcatraz  rocks 2_resize

Foto: SaintBella Beauty OPI Alcatraz… rocks

NYX Gilded glitter 2_resize

Foto: SaintBella Beauty NYX Gilded glitter

Nubar Vital 2_resize

Foto: SaintBella Beauty Nubar Vital

Nubar Stronghold waterfall manicure (2)_resize

Foto: SaintBella Beauty Nubar Stronghold waterfall manicure

Essie Lilacism_resize

Foto: SaintBella Beauty Essie Lilacism

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB