Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Vänliga hälsningar från Glåmträsk

av Anna Wahlberg
neeeew2

Det är mindre än en månad sedan jag kom hem från två veckors solsemester.
Och ändå var det nästan en chock när jag ofrivilligt fick syn på mig själv i backspegeln i morse.
Alltså februari. Det måste ju vara årets lågvattenmärke ur skönhetssynpunkt.
Far far away från julis solkyssta hud, lediga uppsyn, mjuka fötter och fingertoppar i lysande korall.

Så nu är det banne mig dags att följa mina egna goda råd. Alltså:

Peeling: För att blek och rosig är så mycket snyggare än blek och grådassig. That’s incredi’peel från Bliss är engångsförpackade pads med exfolierande syror, lätta att använda och med resultat som syns direkt. Första gången.

Rouge: Rasande enkelt. Hyn blir fräschare, ögonen klarare och formen på fejjan snyggare. Placera högre än du tror och resultatet kommer få dig att aldrig mer hoppa över rouget. Joues contraste i Rose initiale från Chanel är varmt rosa, doftar svagt av rosor, kostar multum men räcker i evigheter.

Doft: Jag är dödligt övertygad om dofters förmåga att höja stilribban (och sänka gudbevars men det tar vi inte här och nu!) och ge ryggrad och självsäkerhet som i sin tur kan leda till modiga beslut. Det är därför en bra doft behövs när man själv är luddig i kanterna. Oöverträffad i nuläget är Marnis doft med kryddor, rökelse, rosor och patchouli. Daniela Andrier är skaparen av doften, för mig kunde det lika gärna varit Gud.

Bryn: Att klä på sig brynen är som att ta på sig snyggversionen av sig själv. Det tycker jag man ska unna sig att göra vareviga dag i februari (även kallad vabruari). Brow wiz från Anastasia fyller i och formar ett fylligt bryn där naturen varit snål med färg och strån. När mitt ex tog slut häromdagen utbröt halvpanik och det vara bara en skönhetsredaktörs ständiga mantra ”move along, move along – testa nytt” som fick mig att gå vidare. Eller ja tillbaka min förra älskare, Natural eye brow pencil från Shiseido…

Vaniljgul ögonpenna: För att rödkantade ögon aldrig kommer att bli en komplimangmagnet. Vanilla från Make Up Store är lagom mjuk och sitter bra. Bäst är att den inte är vit, eftersom det ser mer sminkat ut. Vit kajal är supertrendigt, vaniljgul penna är fräschör i streckform.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB