Välj rätt julkalender för dig – Skönhetskalendrar som inte är slutsålda!

Vissa människor är sommarmänniskor. Det är inte jag. Jag lever upp på vintern. Det är min mysigaste tid. Och min bästa månad på året är december. Därför är årets roligaste test när jag får testa julkalendrar. Och alltså i år kan jag säga att jag gick all in och testade 15 stycken. Men nu är det ju som så att vi är många som älskar julkalendrar och flera av kalendrarna i testet är nu, såhär några dagar innan december, slutsålda. Därför tänkte jag att jag kunde tipsa om kalendrar som fortfarande finns kvar i butik ifall du är sugen på att skaffa en. Låt oss ta en titt på några favoriter.

MAC Cosmetics adventskalender
Pris: 1106 kronor
Bäst för dig som älskar smink
– Om du älskar smink så skulle jag rekommendera årets kalender från MAC. Märket har under tidigare år varit ganska ojämnt när det gäller sin kvalité på kalendrar men i år är den mumma. Den innehåller bara smink som passar för alla (inga produkter som är anpassade efter viss hudton) och färgerna på läpp och ögonprodukter är neutrala. Vill du bygga upp din kollektion med sminkprodukter är detta ett bra ställe att börja på. En av årets favoriter <3

The Body Shop Share Love & Joy Ultimate Advent Calendar 
Pris: 1495 kr
Bäst för dig som vill ha användning för allt i kalendern
– Så fort någon vill ha tips på en kalender att ge bort tipsar jag alltid om The Body Shop (som var förra årets BÄST I TEST). Du kan liksom inte gå fel med lotion och showergel. I kalendrar får man ofta ganska mycket saker som man kanske personligen inte har användning för eller gillar men här är nästan allt ett säkert kort. Själva kalendern är också en av årets mest juliga till designen. MYS!

GlowID 25 Days of Christmasks
Pris: 999 kr
Bäst för dig som är hudvårdsnörd
– Nej men sluta. En sheetmask om dagen fram till jul. För hudvårdsnörden blir livet inte bättre än såhär. Också en bra grej för dig som redan har allt. Här får du inte en massa saker som blir liggande. Nej, här blir det helt enkelt spa fram till jul.

Net-a-porter advent calendar 2021
Pris: ca 3000 kr
Bäst för dig som lever för lyx
– Den är dyr men det har också ett värde på, och håll i er nu, på över 15 000 kronor. Den här är också extra kul om du gillar märken som är svårare att få tag på i Sverige som Charlotte Tilbury, Victoria Beckham Beauty med lite Dr. Barbara Sturm på det. Mycket är lite mer nischade märken som hudvårdsnördar som hänger en del på YouTube kommer ha koll på.

Bangerhead Calendar 
Pris: 800 kr
Bäst för dig som vill testa många olika märken
– Även Bangerhead imponerar med en kalender som har ett värde på över 4000 kronor. Även om du får ganska mycket produkter i mindre storlek så är det mycket roliga märken här som tidigare nämnda lyxmärket Dr. Barbara Sturm. Den innehåller min favoritkräm Dermaceutic K Ceutic och har även en mask från Sisley som är ett av mina absoluta favvomärken. Tips!

Psst… Följ Moa Sätter Plus på Instagram för dagliga uppdateringar.

Taggar Julkalender

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!