Nascar

Ted Westerfors om det senaste från USA

Arkiv för November 2009

- Sida 1 av 1

Dark, empty and boring… NOT!

av Ted Westerfors
74129807.jpg

Visserligen kändes det VÄLDIGT konstigt med en söndag utan NASCAR, IRL eller Grand-AM – mmen titta i TV-tablån för Viasat Motor! Det är det fortfarande full fart, speciellt på måndagar!

Vi behöver inte vara utan våra favoriter den långa perioden fram till mitten av februari utan kan njuta av race från 2003 och framåt!

Själv ska jag som sagt ta en välbehövlig semester för första gången i år och åker bland annat till PRI i Orlando (Performance Racing Industry-mässan) och i samband med det en liten sväng till Daytona. Jag fick en möjlighet att åka Hot Laps med en Grand-AM-bil – och det kan man ju inte låta bli, eller hur.

Jag återkommer med en rapport från de bägge händelserna i slutet av december – och kom ihåg att de idiotiska meddelandena där jag säger att jag är död är lätt överdrivna 😉

Ha en härlig december!

How to make history…

av Ted Westerfors
92987388JH056_Ford_4002.standalone.prod_affiliate.158.JPG

 

Jimmie Johnson och hans team gjorde det! Han tog sitt 4:e mästerskap i sin 8:e säsong i bil #48! Det är ingen som gjort det tidigare – inte ens King Richard Petty, som vann hela 200 race under sin karriär. Team 48 har alltså varit bättre – på kortare tid – än någon annan i NASCARs 61-åriga historia. Och jag tror inte att det slutar här…

Det gör inte heller NASCAR-säsongen på Viasat Motor. Vi kommer att fr.o.m. 28/11 köra ”American Monday”, där vi visar ett Daytona 500, ett annat klassiskt race från 2003 – 2008 och ett IRL-race! Det är alltså bara att bänka sig framför TV:n på måndagar mellan 19.00 – 22.00, så går det lättare att uthärda de 84 (and counting…) dagarna till säsongen startar igen med Daytona 500 den 14 februari 2010!

Själv ska jag åka till Florida på semester och hinner förhoppningsvis med ett besök på PRI-mässan (Performance Racing Industry) i Orlando och en eventuell testkörning med en svensk i Grand-Amserien på Daytona. Återkommer med rapporter!

See ya!

Four in a row? And after that? President?

av Ted Westerfors
2009 White House Aug Jimmie Johnson President Barack Obama Helmet.jpg

Kommer Jimmie Johnson skriva historia på söndag? Det räcker ju om han kommer in på en 25:e plats eller bättre för att ta hem sitt fjärde mästerskap i rad – något INGEN annan gjort tidigare!

Om J.J. lyckas, blir han medlem i en liten exklusiv skara Stock Car Heroes – nämligen Richard Petty, Dale Earnhardt och Jeff Gordon. Petty och Earnhardt har tagit hem titeln SJU gånger var och Gordon fyra – men INGEN har någonsin gjort det 4 år i rad!

Naturligtvis är det inte ”bara” Jimmie som är anledningen till framgångarna. Hans crew chief Chad Knaus spelar en mycket stor roll och är det bara jag som tycker att Jimmie har haft OTROLIGT MYCKET TUR? Det har inte med skicklighet att göra om det precis öppnas en lucka där Jimmie kommer farande. Och det har hänt åtskilliga gånger.

Sammantaget har allt detta lett till enorm framgång så här långt. Hur det går på söndag? Det blir väl en masskrasch precis bakom Jimmie som kör på säkerhet och slutar på 24:e plats…

Tar han hem titeln igen är han givetvis värd den. Gäääsp…

Is it a Car? Is it a Man? No – it´s Superteam!

av Ted Westerfors
3926c.jpg

Det verkar som om Jimmie Johnson och hans crew chief Chad Knaus spelar i en helt annan liga än resten. Ett mer genomtänkt och dominant sätt att vinna ett NASCAR Sprint Cup-race finns bara inte!

Efter att ha kvalat in på tredje plats och med flest segrar av alla på Phoenix kan man väl säga att Jimmie Johnson redan var klar segrare. Visst – freakhändelser kan ju alltid inträffa men J.J. har ju en otrolig förmåga att missa allt sån´t. Utom på Texas. Då är väl hans kvot uppfylld för de närmaste fem åren…

Den ende som fortfarande har chans att snuva J.J. på sitt fjärde raka mästerskap (historiskt, i så fall!) är teamkompisen, den skrynklige/erfarne Mark Martin. OM Mark vinner och leder flest varv på Homestead på söndag – OCH J.J. kommer på 25:e plats eller sämre – vinner Mark! Annars skrivs det historia för team #48…

Visserligen har det lossnat för Kurt Busch, som efter nästa race blir av med sin crew chief Pat Tryson men det är för sent. Ironiskt att Tryson lyckas så bra när han inte ens får komma till teamet i veckorna utan ser bilen för första gången på banan. Kanske Captain Penske börjar ångra att Tryson fått sparken?

Nej, nu hoppas vi – för spänningens skull – att Jimmie Johnson hickar till i början av nästa race så att vi får sitta som på nålar det sista racet för säsongen!

Viasat Motor sänder NASCAR hela veckan! Årets 15 bästa race – 3 per dag – så du kan få ditt behov av NASCAR tillfredsställt!

See ya in Florida!

Texas – Hold It!

av Ted Westerfors
3916d.jpg

Det som inte kunde hända, hände i Texas! Och redanpå 3:e varvet! Hur många gånger har inte Jimmie Johnson haft en enorm tur och precis lyckats undvika bilar som kraschar framför honom? Nu räckte inte turen längre…

Efter en riktig kämpainsats som varade 1 timme och 8 minuter, hade Team 48 byggt en ny bil och Jimmie var ute på banan igen och slutade till sist på en 38:e plats – med försprånget till Mark Martin krympt till 73 poäng! Det kanske blir riktigt spännande till slut ändå…

Annars var dominanten Kyle Busch. Han vann Truckracet på fredagen, Nationwideracet på lördagen och flest varv under det här racet. Tyvärr tog hans bensin slut med 2 varv kvar och han linkade olycklig in på en 11:e plats. Det måste svida att brorsan var den som spräckte drömmen om en trippel…

Det var ett mästardrag av Pat Tryson – Kurt Busch´s crew chief – att låta Kurt stanna kvar 2 varv längre än alla andra innan det sista depåstoppet. Det var precis det som krävdes för vinst och Kurt var överlycklig i Winners Circle. Undrar om Penske inte ångrar att man sparkar Tryson efter säsongen?

Dale Earnhardt Jr gjorde bra ifrån sig och låg på 4 – 5:e plats mest hela tiden – utom när det schabblades vis depåstoppen. Men – som vanligt hände något som grumlade glädjen – han fick soppatorsk och stopp på bilen mitt i depågatan. Återigen blev det en 23:e plats, som inte alls speglar hans race på ett rättvist sätt. Hoppas att teamet i alla fall KÄNNER att det går bra…

Tyvärr blev det ett dåligt race för både Jeff Gordon och Juan Pablo Montoya – två av de tre som hade chans att utmana Jimmie Johnson om mästerskapet. Nu får vi hoppas att Mark Martin fortsätter vara lika solid som hittills och för spänningens skull att det hickar lite för JJ.

2 race kvar – och spänningen tätnar. See ya in Phoenix!

Texas Hold´im!

av Ted Westerfors
2003_the_texas_chainsaw_massacre_004.jpg

Det enda som verkar kunna stoppa Jimmie Johnson från ett historiskt fjärde mästerskap i rad är en Texas Chaincrasch Massacre – eller nå´t åt det hållet.

 

Han fegkörde ju otroligt framgångsrikt på Talladega och med en stor dos tur undvek han krascherna och slutade på en sjätte plats.  Kan Jimmie och crewchief Chad ALDRIG göra fel? Well, Texas är en bana där MYCKET kan hända. Problemet är att Jimmie måste komma sist ETT race och någon annan vinna TVÅ, så oddsen är ju helt klart på Jimmies sida. Ingen skugga över honom eller Chad – dom är ju i en klass för sig – men det blir tråååkigt…

Annars har ju Carl Edwards ett bra facit från Texas – och en sista chans att visa att han fortfarande har en vinnarskalle och kan göra backflips. Jeff Gordon har också ett hyggligt facit från Texas och är den förare av två (den andra är Mark Martin) som verkligen kan hota #48. Hoppas på ett spännande race från Texas nu på söndag – och ett resultat som gör The Chase for the Sprint Cup spännande igen!

Do it BIG in Texas!

 

 

Over, under, sideways, down…

av Ted Westerfors
NASCAR_Talladega_Auto_Racing.standalone.prod_affiliate.158.JPG

Det race som skulle förändra och utjämna ställningen i The Chase blev precis tvärtom. Jimmie Johnson körde ett fegrace – han låg på 30:e plats så gott som hela racet – men drog ändå ifrån i ledningen!

Att NASCAR strax innan racet sagt åt förarna att man absolut inte tillät ”bump-drafting” i kurvorna gjorde stora delar av tillställningen avslagen. Att alla bilar ligger på ett led är ju inte särskilt upphetsande. Under vissa delar av loppet hettade det dock till och vi fick se den racing vi vant oss vid på Talladega med den nya bilen och ledarbyte så gott som varje varv. Se´n lugnade det ner sig igen och det blev tråkigt. Men – med 6 varv kvar smällde det till och Ryan Newman fick en flygtur han sent kommer glömma. Ironiskt nog var det efter en smäll med teamkompisen/ägaren Tony Stewart! Ryans bil låg på taket en lång stund men via radion meddelade han att allt var OK. Skönt.

Så blev det då en Green/White/Checkered som skulle avsluta det hela – men vi kom aldrig riktigt så långt. En andra ”Big One” (Big Two?) slog till och den här gången fick Mark Martin känna på hur det är att flyga upp och ner. Han var märkbart skakad efteråt och svarade ”vet ingenting” på flera frågor.

Jamie McMurray var den som först passerade mållinjen och förhoppningsvis gjorde han intryck på någon teamägare – stackarn har ju ingen styrning till nästa år!

Och, trots att hans strategi var att ligga längst bak utan att TÄVLA, slutade Jimmie Johnson på sjätte plats och utökade sin ledning i The Chase. Boooring.

See you in Texas!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB