Nascar

Ted Westerfors om det senaste från USA

Arkiv för January 2010

- Sida 1 av 1

Logano wins out west!

av Ted Westerfors
4028e.jpg

Det första, stapplande racet för året är kört! Det var Toyota ShowDown på Irwindale i Kalifornien som stod för premiären och Joey Logano vann jipporacet mellanöst och väst. Racet räknas naturligvis inte in i Sprint Cup.

Nu är det bara 14 dagar, 1 timme och 28 minuter kvar till The Great American Race – Daytona 500 men vi hinner med ett till jipporace innan dess! Det är Bud ShootOut som körs redan på lördag! Det körs med förare som vunnit Pole position (och några till) över 75 varv. Det blir 187,5 miles och ger väl åtminstone NÅGRA svar på hur det kommer se ut veckan efter. Samma dag, den 6 februari, körs även årets första ARCA-race, där Danica Patrick är med. Det ska bli intressant att se hur hon klarar sig. Hon ska ju köra 11 – 12 race i Nationwide-serien tillsammans med JR Motorsport.

EN ENDA rookie som ska köra hela säsongen hittar vi i årets Sprint Cup – Kevin Conway. 30-årige Kevin från Virginia har tidigare kört NASCAR West, Camping World Truck och Nationwide-serien med ganska mediokert resultat. Han gör sin första Sprint Cup start 2010 – och vi får väl hoppas att han överraskar…

Den 4-faldige NASCAR Sprint Cup-vinnaren Jimmie Johnson kör just nu i skrivande stund Daytona 24-timmarsracet i Grand-Amserien. Han började med att krascha…

See ya soon!

A lesson in NASCAR history.

av Ted Westerfors
0208FirstBudCrash.jpg

23 dagar, 4 timmar och 33 minuter kvar!

Under tiden kan det vara intressant att titta bakåt lite grann. Jag hittade en kort men väldigt informativ film på YouTube som jag gärna vill dela med mig av. Kolla:

Annars är förberedelserna i full gång och Swedish NASCAR Fans har dragit igång årets SNUSC´10 – en årlig tävling där du plockar ut dina favoriter i NASCAR Sprint Cup och kan vinna storkovan – om du gissar rätt. Kolla:

www.nascar.se 

På Viasat Motor kommer vi att följa NASCAR Sprint Cup och IndyCar precis som förra året. Däremot blir det tyvärr inte några sändningar från Grand-Am serien. Vi får väl följa Niclas Jönssons framfart på andra sätt. Det blir dock en hel del Camaro Cup – med den nya bilen kommer ni närmare amerikansk Stock Car racing och det ska bli enormt intressant!

 

Gentlemen – Start Your TV´s!

Times of change!

av Ted Westerfors
3488586.jpg

Någonting har hänt! NASCAR har definitivt börjat lyssna mer på fansen – och förarna.

Den tveksamma vingen som kom med Car of Tomorrow har inte varit särskilt populär hos förarna. De säger att den minskar möjligheten till omkörningar och att bilen blir allmänt svårkörd. Nu verkar NASCAR ha tagit fasta på detta och det snackas om att gå tillbaka till spoiler! Carl Edwards vill gärna gå ett steg längre – att ta bort spoilern helt så att man kan köra hela varvet på sladd! Nu tog väl Carl i lite grann för gallerierna, men andemeningen är ju rätt.

Vi vill se omkörningar och mer sladdar! Som det är med den nuvarande vingen med Gurney flaps verkar det nästan som om bilarna rätar upp sig själva efter sladd och det tar bort en hel del av spänningen. NASCAR har också bestämt sig för att se över beslutet om omkörningsförbud innanför dubbla heldragna linje på SuperSpeedways. Helt korrekt! Vi kommer ju (tyvärr) ihåg höstracet på Talladega… Hoppas att bump-draftförbudet också lättar lite grann.

Nu börjar det bli olidligt – bara snö och kyla och ingen racing (bortsett från Gasfot som verkar köra V8 jämt och på alla tänkbara underlag). Men – just nu är det ”bara” 34 dagar, 7 timmar och 49 minuter kvar…

Go Fast – Turn Left!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB