Nascar

Ted Westerfors om det senaste från USA

Arkiv för October 2010

- Sida 1 av 1

Denny does duty – defends!

av Ted Westerfors
613x459.jpg

Denny Hamlin gjorde vad han sa att han skulle – och vad han måste! Han vann i ganska dominant stil Tums Fast Relief 500 på Martinsville, trots en oförklarlig, däckrelaterad händelse i början. Hans vinst – och Kevin Harvicks tredjeplats (från 36:e startposition!) gjorde The Chase ännu mer spännande. Hade det går LITE sämre för Jimmie Johnson skulle det nästan varit jämnt mellan de tre. Nu skiljer det bara 6 poäng från Johnson ner till Hamlin och 61 till Harvick!

I övrigt var racet som det brukar på Martinsville – fullt av överhettade bromsar och temperament. Det var få bilar som INTE såg ut som Folkraceekipage efteråt. Värst var väl Kurt Busch´s bombning av Jeff Gordon. Man brukar ju säga öga för öga, tand för tand – men här var det mer hela huvudet för ett öga. Jag tror inte att vi sett det sista av DEN fejden än…

Det fanns två till väldigt positiva förare efter racet. Den ena var Dale Earnhardt Jr, vars team lyckades ställa in bilen rätt för en gångs skull. Han ledde till och med ett antal varv och slutade 7:a. Men det största utropstecknet var ändå Mark Martin, som blev påkörd flera gånger i början av racet och vars bil VERKLIGEN såg ut som på ett Folkrace. Han gjorde en helt otrolig sista fjärdedel av racet och passerade alla utom Denny Hamlin som om de stod stilla! Det gick inte att ta miste på Martins glädje efter det fantomracet med DEN bilen! Kul!

På söndag är det riktigt allvar. Då ska vi till Talladega – den snabbaste banan av alla! Bered dig på ett av årets häftigaste race, gärna med en syrgastub bredvid fåtöljen!

See ya!

And then they were three….

av Ted Westerfors
home-kyle-busch-side-lg10clt_5886.jpg

När röken lagt sig efter Bank of America 500 på Charlotte, har vi tre kombattanter kvar med reell chans att ta hem mästerskapet. Jimmie Johnson körde säkert in på tredje plats och ökade sin ledning på väg mot ett femte (gäsp…) mästerskap i rad. Kyle Busch gjorde ett fantastiskt race, ledde flest varv men slutade på andra plats och var otroligt besviken på sig själv (!). Denny Hamlin gjorde ett solitt race och är verkligen kvar i toppen efter sin fjärdeplats.

Jaff Gordon, som vädrade morgonluft efter sin första pole position för året, fick mekaniska problem och slutade ända nere på 23:e plats, vilket gör att han har halkat ohjälpligt efter – 156 poäng efter Johnson. I praktiken är det tre förare som fortfarande har möjlighet att vinna Sprint Cup – Jimmie Johnson, Denny Hamlin och Kevin Harvick.

Annars var det en glad uppstickare som var först över mållinjen – Jamie McMurray – som har haft en suverän säsong med tre stora vinster. Hade det inte varit för några påkörningar med uselt resultat som följd, hade han varit med i The Chase. Just nu ligger han precis utanför – på 13:e plats totalt…

Nästa stopp är Martinsville och statistiken är på Jimmie Johnsons sida. Han har 6 vinster här hittills, jämfört med Hamlins 3 (någon av de två har vunnit de ÅTTA senaste racen på Martinsville!) och Harvicks 0. Jag hoppas på ett resultat som ökar spänningen och bryr mig inte om VEM som gör det.

Reed Sorensen kan inte köra 83:an på grund av andra åtaganden (!). Blir det Mattias tredje NASCAR-race?…

Go Fast – Turn Left!

Smoke, smoke – and Smoke!

av Ted Westerfors
613x.jpg

Det blev en ganska rökig tillställning på Auto Club Speedway. Först försvann Greg Biffle och hans reella chanser till ett mästerskap i ett moln. Se´n var det dags för Kyle Busch att göra samma snöpliga sorti. Carl Edwards chanser försvann förmodligen – men helt utan rök. Bilen bara dog men han lyckades i alla fall fullfölja racet.

Jeff Burtons bil var ”ett straff att köra” och Kurt Busch hade också problem hela racet. Trots att Tony ”Smoke” stod som segrare när röken lagt sig (!) har han 107 poäng upp till ledande Jimmie Johnson, som gjorde ett så gott som perfekt race och slutade trea. Några små ”hickups” i depån var väl det enda han kunde klaga på. 

Att Clint Bowyer var stark och slutade tvåa grumlades av det tidigare poängavdraget och han ligger fortfarande sist i The Chase. 

Det är fortfarande tight i toppen med 5 förare inom 107 poäng och årets mästare lär väl komma ur den gruppen. Nästa race är Bank of America 500 på Charlotte Motor Speedway och vem brukar lyckas bäst där? Jo, det är Jimmie Johnsons hemmaplan och han är en definitiv favorit till vinsten, även om vi är många som skulle vilja se någon (eller några) som kunde hota honom – enbart för spänningens skull. Så här långt verkar Denny Hamlin vara den starkaste motståndaren – men pallar han psykiskt?

See ya at Charlotte!

The plot thickens…

av Ted Westerfors
613x.jpg

Efter Kansas och det tredje racet i The Chase har fältet jämnats ut – åtminstone för de främsta. Det skiljer inte mer än 101 poäng mellan den nye ledaren Jimmie Johnson och Jeff Burton på åttonde plats! Vi har en mycket spännande säsongsavslutning att se fram mot!

Jimmie Johnson och hans team visade på allvar att det femte raka mästerskapet inte är långt borta och Kevin Harvick – som startade 24:a – visade att han definitivt är att räkna med. Vilken uppkörning!

Annars måste man väl lida med Clint Bowyer, som nu är helt borta från segerchans om nu inte NASCARs Högsta Domstol upphäver straffet med 150 poängs avdrag. Frågan är om ens DET räcker…

Kyle Busch kan ha blivit av med SIN mästerskapschans i och med David Reutimanns torpedering – vilket var en lite VÄL kraftig vedergällning för en tveksam situation. Jag tvivlar på att Kyle låter det hela bero men lugnare hjärnor hos Joe Gibbs kanske kan få honom att tänka på helheten istället. Trots att Kyle halkade ner 4 placeringar.

Man kan heller inte räkna bort Carl Edwards i mästerskapsfighten. Han blir bara bättre och bättre och jag tror på honom som vinnare i Kalifornien på söndag!

See ya!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB