Nascar

Ted Westerfors om det senaste från USA

Arkiv för March 2011

- Sida 1 av 1

What a finish!

av Ted Westerfors
107745395RR136_Auto_Club_40.standalone.prod_affiliate.158.jpg

Efter ett ganska ordinärt race där Kyle Busch visade sin suveränitet, fick vi se en avslutning som går direkt in i historieböckerna! De två sista varven skulle jag kunna se hur många gånger som helst…

Kyle ledde mer än 150 varv av de 200 och alla trodde väl att han skulle göra som vanligt – dra ifrån vid den sista omstarten och vinka adjö. Men Jimmie Johnson hängde kvar och hoppet tändes för en rejäl fight mot mållinjen. Ingen tänkte väl på Kevin Harvick med 10 varv kvar – men där kom han med snabbare varv än de båda framför. Efter att ganska enkelt tagit sig förbi Kyle gjorde Kevin några snygga ”moves” på Johnson och tog sig upp på förstaplatsen med ett knappt halvt kvar och höll i hela vägen.

Maken till läktarjubel – och jubel över #29´s teamradio – får vi nog inte höra på ett tag. Det var underbart och alla verkade vara glada över utgången – utom Kyle Busch, såklart. En enastående dominans och se´n snubbla på mållinjen gör väl ingen glad…

Det hela var utomordentligt bra reklam för NASCAR racing och får vi mer av samma kaliber kommer både tittar- och åskådarsiffror att skjuta i höjden!

Mot Martinsville – The Pretty Paperclip!

Kyle sweeps Bristol – again!

av Ted Westerfors
225040.JPG

Återigen var Kyle Busch segrare av bägge racen på Bristol Motor Speedway! Han och hans bror Kurt har vunnit hälften av de 18 senaste racen här i Tennessee!

Det såg länge ut som om Jimmie Johnson skulle ta hand om racet men mot slutet blev Kyle starkare och starkare och med hjälp av ett fantastiskt depåstopp kunde han starta först efter dagens sista gulflagg. Både Carl Edwards och Jimmie Johnson gjorde en mängd tappre försök men Carl slet nog sönder sina däck med alla finter och snäva svängar. Kyle tittade aldrig i backspegeln utan körde sitt eget race de sista 20 varven och drog till och med ifrån de andra.

Det är ingen diskussion längre – Kyle har mognat och är på god väg att bli en av de allra bästa förarna i NASCARs historia. Kan han lägga band på sitt humör är han otroligt svårslagen.

På söndag är det dags att dra till Kalifornien igen – nu ett något kortare race (400 miles) på Auto Club Speedway – och vi får väl hoppas att det blir spännande där också. Kom ihåg att det racet går live på Viasat Motor.

See ya!

Kasey Kahne wins again!

av Ted Westerfors
621x-1.jpg

Trots att Sprint Cup gjorde uppehåll den gågna helgen, har det ändå körts NASCAR-race. Det var Truckserien som besökte min favoritbana Darlington och återigen stod Kyle Busch´s truck i Winners Circle! Hur går det ihop med Kasey som vinnare? Jo, Kyle har haft semester i Cancun och lät Kasey ta över ratten – med den äran! Det var en ganska enkel vinst för en dominant Kasey och det kanske är vad han behöver för att komma loss i Sprint Cup…

Till helgen blir det i alla fall ett riktigt höjdarrace! Vi drar till Bristol, Tennessee och den 800 meter korta banan med hela 31 graders banking! Bäddat för både trubbel och action, alltså. Förra året vann Jimmie Johnson men vi kan nog inte utnämna honom till vinnare i år. Jag tror däremot på Kurt Busch, som gjort bra ifrån sig på Bristol – även om det var några år se´n han vann just här. Jag hade ju rätt förra gången… 😉

Racet heter Jeff Byrd 500 och det beror på att man vill hedra en nu bortgången, tidigare chef för Bristol Motor Speedway.

Mot Smokey Mountains!

That´s how to turn a wrench!

av Ted Westerfors
107745392JH084_Kobalt_Tools.standalone.prod_affiliate.158.JPG

Efter att ha haft en vinnarbil i Phoenix och blivit avknuffad av Kyle Busch, kom Carl Edwards tillbaka och vann Kobalt Tools 400 på Las Vegas!

Hans bil fungerade bra i början – och mot slutet där det behövdes för att bryta Tony Stewarts dominans i racet. Stewart ledde flest varv och kunde till och med dra ifrån de andra med bara 2 nya däck, så det kändes nästan givet att han skulle vinna. Men – efter att ha kört ut från depårutan med ett spärrskaft kvar, blev Stewart bestraffad och det följde honom till slutet. En mer besviken andraplacerad förare får man leta efter – han var MYCKET missnöjd och sa att de gett bort segern. ”Second place suck”, sa han – samtidigt som han tog över ledningen i Sprint Cup…

Lika besviken var inte direkt Carl Edwards, som verkar vara på gång på allvar och som hoppade upp 9 placeringar till 3:e plats totalt. Jag tror att 2011 är Edwards år…

Annars var det roligt att se Montoya ta ytterligare en bra 3:e plats och Marcos Ambrose ta 4:e. Båda var nöjda och glada efteråt och det är bara en tidsfråga innan någon av dem vinner ett ovalrace. Kul också att Dale Earnhardt Jr fick snurr på sin kärra efter att ha kvalat på en dålig 33:e plats. Det hördes i radiosnacket mellan honom och hans nya crew chief Steve Letarte att han fick en energikick. Tyvärr räckte inte bilen till och han slutade på 8:e plats – men med positiva vibbar.

Nästa race går den 20 mars – på lilla, läckra Bristol Motor Speedway, även kallad Thunder Valley…

See ya!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB