Startsida / Inlägg

Prometheus

av Nina Campioni

Ok. Jag ska börja med att klargöra att jag, till skillnad från många andra inte anser att Alien är ”världens bästa film” och att jag till skillnad från många andra inte kissat på mig av nervositet inför den här premiären. Ni förstår att jag har ”många andra” i min kompiskrets va? Ok. Bra.

Då så.

Det finns tre ruggigt bra anledningar att se den här rullen:

– Hantverket. Det var längesen jag såg en såhär snygg film. Själva svepande inledningen är så snygg att jag slutade andas i vad som kändes som 10 minuter. Scott använder 3Dn sjukt bra inledningsvis, även om den sen tyvärr glöms bort. Men all in all, mästerlig estetik.

– Michael Fassbender. Jag tjatar ju om honom rätt ofta men det blir mer och mer klart att han är något alldeles extra. Här spelar han robot men lyckas ändå stjäla varenda scen. En briljant skådespelare.

– Noomi Rapace. Alltså. Man visste ju att hon skulle ha huvudrollen och att det var hon som skulle vara själva hjälten. Men man VISSTE liksom ändå inte förrän man verkligen såg hennes namn först av alla och verkligen INSER att fuck – hon HAR verkligen huvudrollen. Så coolt. Och så bra. Framför allt mästerlig i scener där det krävs fysiskt agerande och mycket känslor.

Förutom det: en rakt igenom underhållande sci-fi men med en hel del gropar, en del saker som inte får någon förklaring och en del saker man direkt stör sig på. Som tex: varför springer man rakt fram när man har ett hjulformat föremål som rullar mot en? SPRING ÅT SIDAN, CHARLIZE!!

Betyg: NNN (starka)

 

acne Adidas BEST OF FILM H&M KLÄDER Lindex Monki New York Nike NYFW OMG Ray-Ban SHOPPING SOMMAR STHLM FASHIONWEEK Stylein Tiger of sweden Topshop TUNES
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB