Startsida / Inlägg

Summering 2013 – livet

av Nina Campioni

20131Har blivit så inspirerad av alla bloggares årskrönikor att jag måste göra en egen. Kan vara skönt med ett bokslut liksom!? Snodde frågorna från min kära vän Cajsa.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Genomdrev du någon stor förändring?
– Med risk för upprepning senare under frågestunden så jorå, det kan man säga – jag blev gravid och förlovade mig. aldrig testat något av det innan. I övrigt så gav jag mig in i att totalrenovera lagården nere på sommarstället, där kan man snacka om att lära sig nya saker på ett helt nytt område. Ska bli klart till denna sommar har vi tänkt så får ni se resultatet. andermatt Vilka länder besökte du?
– 2013 har verkligen varit ett reseår! I början av året blev det en himla massa resande till Schweiz på grund av att killen bodde där. Jag åkte till New York tre gånger och Italien två. Tog en sväng till Barcelona och så bilade jag genom Kalifornien i en månad. Däremot var jag inte i något land jag aldrig varit i innan, en miss helt klart! malibu Gjorde någonting dig riktigt glad?
– Upprepning dårå. Min kille flyttade upp till Stockholm, frågade mig om jag ville gifta mig med honom och gjorde mig med barn. Shablam! En del av er har tjatat på mig att berätta mer om hur vi träffades så här kommer en kortversion:

Jag och min kompis Ellan var ute på roadtrip i Italien och hade fått tips om att åka till ett oerhört vackert område i norra Italien som heter Cinque Terre. Vi bokade hotell i Monterosso och skulle stanna tre dagar. På vår sista kväll bestämde vi oss för en lugn sådan, bara lite vin till maten och sen hem, vi skulle upp och köra dagen efter. På vägen hem kändes det oerhört tråkigt att bara gå och lägga sig klockan 23 så vi drog oss in på första bästa bar vi såg för ett, ETT glas vin. Så fort jag klev in genom dörren kände jag att något drog blicken mot baren och DÄR stod han (helt allvarligt, låter som en rom-com men det är sant), en snygg mörk kille som servade folk i baren. Vi gick dit, beställde ett glas och satte oss ner. Snabbt märker vi att vinet i glaset aldrig tar slut. Varför? Jo, den snygge snubben i baren kan bartenderknepet att fylla på glaset utan att man ber om det. Flört på hög nivå. Han stannar och pratar lite extra med oss då och då och efter ett tag frågar han om han inte kan få bjuda på ett glas när baren har stäng. ABSOLUT säger jag som helt glömt att vi ska upp tidigt dagen efter. När baren stängt tar han med mig ner till vattnet där vi sen sitter i timmar och pratar och dricker vin. Där får jag veta att han bor i Zürich och att han bara råkar vara hemma och hälsa på sina föräldrar i hembyn och att baren vi var på ägs av hans kusin och att han bara råkade hoppa in och jobba en kväll ”for old times sake”, dessutom visar det sig att hotellet vi bor på – ja, där jobbar hans mamma. Båda skulle vi lämna byn morgonen efter och chansen var ändå rätt stor att vi kanske aldrig mer skulle träffas. Men, vi trodde båda på det och ATT vi träffades gör att man börjar tro på ödet fantamig. Resten av historien lever vi i just nu!

Bilden nedan är tagen från första gången Simone kom upp till Sverige för att hälsa på. Två veckor efter att vi träffats. ninasimokiss   Gjorde något dig riktigt ledsen?
– Den alltmer utbredda och verkliga rasismen, homofobin och nazismen som flödar i vårt land, utomlands och på nätet. 2013 känns som ett bakåtsträvande år på många sätt. Dock utkristalliserades också en väldigt stor och varm solidarisk gemenskap mellan alla oss (vi är ju långt fler utan tvekan) som står upp mot all skit.

Vad önskar du att du gjort mer?
– Inte för att jag behövt resa mer, men jag gillar att upptäcka nytt så hade gärna klämt in en helt ny plats i världen. Önskar också att jag hade varit mer PÅ i vissa jobbsammanhang och inte bara väntat på att saker ska ske av sig självt. Ibland kan jag vara lite lat på det viset med min ”det löser sig”-attityd. Ibland måste man bara GÖRA saker själv direkt. Lärdom.

Det lärde jag mig 2013?
– Se ovan. Nu måste jag bara vända dessa insikter till att praktiskt utöva dem också. Skärmavbild 2014-01-07 kl. 16.06.58 Vad var din största framgång på jobbet 2013?
– Tre saker. 1. en fantastisk säsong av Nöjesbladet FILM, herre så kul det är att göra tv, det önskar jag mig mer av!
2. jag projektledde och tog fram den här Hemma inredninssajten
3. jag sitter fortfarande i projektet The You Way som vi inledde 2013 men som lanseras nu i februari. Håll utkik!

Största framgång på det privata planet?
– Upprepning igen, sorry. Men på det privata planet så stavas framgången: SIMONE CAMPIONI. <3

fridagustavsson

Vad var mest otippat 2013?
– Att jag vid min senaste NY-tripp inte var ute en enda kväll, inte ens ute på restaurang och käkade. Värmebölja, jetlag och en extremt uttröttande graviditetsstart gjorde att jag bara slocknade i säng så fort vi slutat filma. Inte direkt det sätt som NY är gjort för att besökas. Orkade i alla fall intervjua megafina Frida Gustavsson.

Vad var mest tippat 2013?
Att jag trots graviditet skulle tvinga mig att springa Tjejmilen, det var asjobbigt  trots att jag tog det lugnt men jag kom ändå in på under timmen. Fick dock sota för det några dagar efter på grund av utmattning – inte det smartaste jag gjort men talar ändå rätt mycket om hur jag är och min inställning till det mesta.

Skärmavbild 2014-01-08 kl. 11.29.02

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
– Min bästa kompis och min fästman ordnade mitt livs första surpriseparty och det var HELT magiskt. En kväll jag aldrig någonsin kommer att glömma.

Bästa nya människorna du träffade?
– Oj, har jag träffat några nya!? Det måste jag väl ändå gjort!? Glömmer jag någon nu så blir det ju pinsamt men det känns som jag mest fördjupat de vänskaper jag har på det personliga planet och mer kanske träffat nya briljanta människor på jobbet. Eftersom jag arbetat mer med nya produkter och mycket digital teknik så har jag upptäckt en helt ny värld av smarta människor som lär mig saker varje dag.

Mest stolt över?
– Att jag och min vän Cajsa drog igång planerna för vårt projekt 5 Steps som lanseras om en vecka. Stay tuned.

milkshake

Bästa matupplevelse 2013?
– Kan mycket väl vara den milkshake som jag HÄVER på bilden ovan. Mitt sällskap fästman + Ylva blev något chockade när jag avslöjade att jag aldrig i mitt liv beställt en milkshake ever så jag drog till med en banana/chocolate-shake på 25 degrees i Hollywood och slutade aldrig sörpla!!!

Mest adrenalin 2013?
– Första gången vi var på ultraljud och vi såg att det faktiskt var något som LEVDE i min mage. Så sjukt, så häftigt och så surrealistiskt på samma gång. Det är fortfarande extremt svårt att inse att det är någon därinne. Och när jag blev överraskad på min födelsedag, jag sprang runt som en skållad råtta resten av kvällen och skrattgrät, halsade bubbel och hade uppspärrade ögon.

joshuatree

Bästa naturupplevelse 2013?
– Joshua Tree, Kalifornien. En öken men ändå inte på nått sätt. Väldigt mäktig upplevelse som gjorde att man verkligen förstår att folk kan bli ufo-nördar därute, allt är liksom lite utomjordiskt på något sätt. Vackert men konstigt landskap.

Bästa sport-upplevelse 2013?
– Låter kanske konstigt men Sverige-Portugal i VM-kvalet. Alltså inte att vi förlorade, men när vi började hämta upp och först gjorde ett mål och sen ett mål till, då kändes det som att hela Friends Arena var ett och vi flög ihop. Så helt obeskrivligt fantastisk känsla. Sen dog det tyvärr, men euforin de där minuterna är svåra att slå.

2014 – brint it on!

acne Adidas BEST OF FILM H&M KLÄDER Lindex Monki New York Nike NYFW OMG Ray-Ban SHOPPING SOMMAR STHLM FASHIONWEEK Stylein Tiger of sweden Topshop TUNES
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB