Startsida / Inlägg

Rick Owens kukar

av Nina Campioni

rick owensOk. Fakta: Rick Owens, som inte är någon främling för att visa kön och ”sex” på bild och catwalk, visade idag sin kommande herrkollektion på en catwalk i Paris. Det som då var ”nytt för i år” var att modellerna kom ut utan byxor och kalsonger. Hoppsan Kerstin.

Ok. Vad tycker vi då om detta? Först kände jag ”snark, här kommer ännu ett försök att provocera” och tänkte inte mer på det. Sen blev jag förbannad och kände att inte vill jag se en massa jävla snoppar när jag är ute efter att kolla in kommande trender! Ge mig mode – inte några trötta hängande kön (som i alla fall jag inte klassar som mode)! Nästa tanke ”tänk om det hade varit vaginor” – dra åt helskotta vilket liv det hade blivit. Nu blir det istället lite hö-hö-rubriker och penis-skämt. Vart är jämställldhetsdebatten nu?

Som sista lilla känsloyttring kan jag förvisso känna att det på ett sätt är kul att det för en gång skull handlar om manliga kroppsdelar på catwalken och inte kvinnliga. Förvisso ser vi sällan flygande vaginor komma mot oss i modevärlden men hur många gånger har vi inte ”tvingats” närstudera Kate Moss bröstvårtor eller tonårsmodellers skrev och yppiga bröst? Så på ett vis kanske det var dags med en markering. Kanske var det det som Rick Owens ville påvisa? Men ändå…låt snoppen stanna i brallan, please!

Och – ännu en tanke: hade det här hänt på öppen gata så hade det varit förargelseväckande beteende och man hade ringt polis. Nu skyddas det under namnet konst.

Alltså. Han skapade ändå många tankar den där Rick Owens. Kanske inte så (som min första tanke var) tröttsamt trots allt?

Eller vad säger du?

 

acne Adidas BEST OF FILM H&M KLÄDER Lindex Monki New York Nike NYFW OMG Ray-Ban SHOPPING SOMMAR STHLM FASHIONWEEK Stylein Tiger of sweden Topshop TUNES
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB