Riktig vintervärme.
avEn soppa laddad med mycket energi och massor av vitaminer. Precis vad man behöver en vinterdag som denna…
Zuppa di lenticchie, riso e pomodoro
(Soppa med linser, tomat och ris)
4 personer
- 1 ½ dl torkade gröna linser eller 3 dl kokta konserverade gröna linser
- 2 dl avorioris
- 150 g lättrimmat sidfläsk eller bacon
- 2 msk persilja
- 3 msk gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 370 g konserverade hela skalade tomater
- 1 liter grönsaksbuljong (gjord på fond eller tärning)
- Salt och svartpeppar
- Finhackad persilja för att strö över portionerna
1. Torkade linser blötläggs och kokas i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Koka linserna tills 5 minuter av koktiden återstår. Låt dem rinna av.
2. Skär fläsket i små tärningar och lägg det i en skål. Finhacka persilja, lök och vitlök och blanda ner dem i skålen med fläsktärningarna. Salta och peppra.
3. Låt tomaterna rinna av (spara spadet) och skär dem i bitar.
4. Hetta upp olivolja i en kastrull, Tillsätt fläsk- och lökblandningen och fräs den i 3–4 minuter. Blanda i tomater, tomatspad och buljong och låt alltsammans få ett uppkok. Häll i ris och koka det i soppan tills det mjuknat (den koktid som anges på förpackningen). Rör ner linserna när 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan rykande het med en skiva grillat lantbröd. Strö över lite persilja.