Startsida / Inlägg

Betalar man för skit får man äta skit!

av Paolo Roberto

 

 

Jag kan förstå att folk är upprörda över att de blivit lurade av livsmedelsindustrin och fått hästkött i sin lasagne. Men lite har vi oss själva att skylla. För någonstans har hela vår inställning till mat spårat ur. Folk gnäller över att mat är dyrt, men faktum är att det som finns på våra tallrikar aldrig har varit så billigt! 1950 la vi 36% av vår disponibla inkomst på mat och i dag är det under 15%. Så att mat är dyrt stämmer inte utan sanningen är att vi prioriterar andra saker som tydligen är viktigare än att äta… Vi är så snåla att vi inte är beredda att betala vad riktig mat kostar. Det är inte svårare än att om man betalar för fläskfilé så ska man inte tro att man får oxfilé.

När det gäller Findus och skandalen så förstår jag inte att folk bara är upprörda över att det bluffats med vilket kött som funnits i lasagnen eftersom hela produkten är en bluff! Det finns knappt en ingrediens som stämmer med vad som finns i Findus frysta skit och vad som ska finnas i en riktig lasagne. Man använder till exempel inte parmesan i lasagnen utan emmentalerost för att det är billigare och vegetabilisk olja, vilket är en industriell framtagen olja som är långt ifrån den smak och de näringsämnen som finns i en riktig extra vergine olivolja. Produkten är helt enkelt en bluff och billigt skräp. 

För mig är det hål i huvudet att inte prioritera maten i sitt liv! För att äta är den näst största njutningen i livet (jag hoppas ni förstår vilken som är numero uno..!). Det är kring middagsbordet man blir en familj och mat är inte kostnad utan en investering i välbefinnande!

Arkiv
Kategorier
 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB