Startsida / Inlägg

Involtini di vitello con gratin di patate

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-03-12 kl. 09.56.35
Involtini di vitello con gratin di patate
(Kalvrullader med potatisgratäng)
4 personer
• 4 tunna kalvschnitzlar
• 2 kycklinglevrar
• 1 tsk finhackad vitlök
• 2 msk finhackad persilja
• 2 msk färskriven parmesanost
• 1 äggula
• 10 strimlade salviablad
• 4 skivor rimmat sidfläsk
• 1–2 dl mjöl
• 2 msk olivolja
• 1 ½ dl vitt vin
• 1 dl köttbuljong (på fond eller tärning)
• Salt och svartpeppar
• Tandpetare eller stek­nålar
• 800 g potatis
• 2 finhackade vitlöks­klyftor
• 200 g kantareller eller trattkantareller
alt. annan svamp, skuren i bitar
• Olivolja
• 1 dl riven lagrad ost
• 2 msk finhackad persilja
• 1 dl mjölk
• Ströbröd
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär potatisen i skivor och koka dem 3–4 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Blanda i svampen och stek den tills eventuell vätska kokat in. Tillsätt lite olivolja och stek svamp och vitlök i 5 minuter, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas.
4. Smörj en ugnsform och lägg ett lager potatis i botten. Fördela svamp, ost och persilja över potatisen och varva sedan ingredienserna. Salta och peppra mellan lagren. Häll i mjölk och avsluta med ett lager potatis. Tryck försiktigt till så att ytan blir jämn och strö sedan över
lite ströbröd.
5. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
6. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba. Salta och peppra.
7. Finhacka levern. Lägg den i en skål. Tillsätt vitlök, persilja, parmesan och äggula. Salta och peppra och blanda till en jämn smet.
8. Fördela smeten på kött­skivorna, bred ut den och strö över salviastrimlor. Rulla ihop och linda fläskskivorna runt rulladerna och fäst samman med tandpetare eller små steknålar. Häll mjöl på en tallrik och vänd rulladerna i mjölet.
9. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rulladerna guldbruna runt om. Tillsätt vin och låt det puttra tills det reducerats till hälften. Späd med lite buljong, lägg på ett lock och låt rulladerna sjuda på låg värme i cirka 20 minuter.
10. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Låt köttskyn få ett hastigt uppkok. Smaka av med salt och peppar.
11. Ös lite sky över rulladerna och servera dem med potatisgratängen.
”Rullader är ett riktigt bra sätt att få med många smaker i varje tugga! Tar du en tugga av de här rulladerna så fylls din mun av flera olika smaker – allt ifrån parmesan till färska örter och rimmat sidfläsk”
Foto: Daniel Ohlsson

 

Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktör: Love Isakson Svensén, Alex Rodriguez, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB