Startsida / Inlägg

Spaghetti alla siracusana

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-03-05 kl. 11.03.57
Spaghetti alla siracusana
(Spaghetti med grönsaker, ­sardeller, oliver och kapris)
4 personer
  • 400 g spaghetti
  • 2 gula paprikor
  • 4 tomater
  • 1 aubergine
  • 4–5 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • ½ dl olivolja
  • 10 basilikablad
  • Salt och ­svartpeppar
  • Färskriven ­pecorinoost
1. Skölj paprikorna och skär dem ihalvor, ta bort stjälk, kärnor och skär bort de vita delarna inne i paprikorna. Skär dem i strimlor på längden, cirka 1 centimeter ­breda.
2. Skölj tomater och auber­gine. Skär bort stjälken och skär auberginen i tärningar, om cirka 1 centimeter. Skär tomater och sardeller i bitar (sardellerna i små, små bitar) och pressa lite lätt på vitlöks­klyftan.
3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och låt vitlöken ­brynas i 1 minut. Tillsätt ­sardeller, aubergine­tärningar och tomat och låt allt puttra på medelvärme i cirka 5 ­minuter. Blanda sedan i paprika, oliver, kapris och basilika. Koka såsen i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Koka spaghettin i lättsaltat ­vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i ­kastrullen och blanda i tomat- och grönsaks­såsen. Rör om ­försiktigt och blanda noga.
5. Servera spaghettin i djupa ­tallrikar, toppa portionerna med färskriven pecorinoost.
”Det finns en anledning till att ­Spaghetti alla siricusana är en av Siciliens paradrätter. Anledningen är att den är skitgod!”
Foto: Emma Mattsson

 

Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård, Emma Lindström, Mikael Hedmark och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB