Världens godaste picknickmacka
avNistepakkens nistepakke
(Mackornas macka)
4 mackor
- 4 st panini eller någon annan form av bröd, gärna surdegsbröd
Kyckling:
- 2 kycklingfiléer (à ca 175 g)
- 2 ägg
- 1,5 dl riven parmesanost
- 2,5 dl ströbröd
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- 3 msk riven parmesanost
Auberginröra:
- 2 auberginer
- 2 vitlöksklyftor
- 20 körsbärstomater
- 4 msk olivolja
- Salt
Kycklingen:
1. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
3. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
4. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
5. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
3. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
4. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
5. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
Auberginröran:
1. Tärna auberginen.
2. Lägg auberginen i ett durkslag och låt den beska vätskan rinna av i 20 minuter.
3. Hacka under tiden vitlöken och skär tomaterna i halvor.
4. Häll olivoljan i en panna och fräs vitlöken och auberginen tills de får färg.
5. Lägg i tomaterna, salta och låt puttra på svag värme i 15 minuter.Montering:
1. Skär brödet på mitten.
2. Lägg den panerade kycklingen i brödet. Strö över parmesanost. Lägg på aubergineröran. Lägg på locket.
Foto: Daniel Ohlsson
2. Lägg auberginen i ett durkslag och låt den beska vätskan rinna av i 20 minuter.
3. Hacka under tiden vitlöken och skär tomaterna i halvor.
4. Häll olivoljan i en panna och fräs vitlöken och auberginen tills de får färg.
5. Lägg i tomaterna, salta och låt puttra på svag värme i 15 minuter.Montering:
1. Skär brödet på mitten.
2. Lägg den panerade kycklingen i brödet. Strö över parmesanost. Lägg på aubergineröran. Lägg på locket.
Foto: Daniel Ohlsson