Startsida / Inlägg

Det är skillnad på pasta och pasta!

av Paolo Roberto

I går var vi och tittade på pastatillverkning i Gragnano. Gragnano är staden där pastatillverkningen föddes och det är där man gör den bästa pastan på jorden. Nyckeln till att göra en riktigt bra pasta är att använda ett durumvete av god kvalité och ett bra vatten. Men det som skiljer den bästa pastan från den vanliga pastan är torktiden! När man gör vanlig pasta blandar man mjöl och vatten och sju minuter senare är den torkad och klar. De bästa pastorna däremot torkas under 24 timmar i 40 graders värme. Den långa torkprocessen gör att pastan blir mer av allt: bättre tuggmotstånd, bättre struktur och naturligtvis godare än all annan pasta!

20130512-165141.jpg 20130512-165301.jpg
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB