Involtini di tacchino, ripieni di prosciutto, carciofi e peperoni
av
(Kalkonrullader fyllda med skinka, kronärtskockor och paprika)
4 personer
- 450 g kalkonbröstfilé
- 150 g ostskivor med smak t.ex. västerbottenost
- 100 g kokt italiensk skinka i skivor eller t.ex. Lönnebergaskinka
- Ca 100 g marinerade kronärtskockor
- 2 konserverade paprikor inlagda i vinäger, skuren i strimlor
- 3 msk vetemjöl
- 30 g smör
- 2 msk färsk strimlad salvia
- 1 ½ dl vitt vin
- Salt och svartpeppar
- Tandpetare
- 350 g färsk tagliolini (pasta)
1. Skär kalkonbröstet i skivor på längden. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem till tunna skivor med en köttklubba. Salta och peppra.
2. Lägg en skiva ost och skinka på varje kalkonskiva. Strö över salviastrimlor (1 msk) och lägg sedan på strimlad
paprika och en bit kronärtskocka. Rulla ihop och fäst samman med tandpetare.
3. Vänd ruladerna i vetemjöl. Se till att mjölet fäster runt om. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i rulladerna och bryn dem runt om. Ställ åt sidan.
4. Värm smöret tillsammans med salvian (1 msk) i en stekpanna. Tillsätt vin och späd ev. med lite vatten. Salta och peppra. Lägg i ruladerna och låt dem puttra under lock i 10–15 minuter. Ta försiktigt bort tandpetarna.
5. Servera rulladerna med tagliolinin. Skeda lite sky över pastan.
Foto: Daniel Ohlsson