Startsida / Inlägg

Pennette al gorgonzola e pistacchi

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-05-15 kl. 14.34.52
(Pasta med gorgonzola och pistagenötter)
  • 4 personer
  • 400 g castellane eller annan kort pasta
  • 50 g pistagenötter
  • 30 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 200 g gorgonzolaost
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe gräslök
  • Salt och svartpeppar
1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner nötterna i det kokande vattnet i cirka 1/2 minut. Låt nötterna svalna och skala dem genom att gnugga dem mellan handflatorna. Hacka nötterna grovt.
2. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna. Lägg i nötterna (spara några för att strö över portionerna) och låt dem sjuda på låg värme i ett par minuter. Tillsätt gorgonzola i bitar, muskotnöt och grädde. Rör om tills allt blandats till en jämn sås och ställ sedan pannan åt sidan. Rör i finskuren gräslök och en nypa salt.
3. Koka upp lättsaltat pastavatten. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och
koka den al dente enligt anvisningen på paketet. Låt pastan snabbt rinna av i ett durkslag.
4. Häll ner pastan i pannan med ostsåsen och blanda noga. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite nötter och gräslök vid serveringen.
5. Servera med en endivsallad eller en sallad gjord på blandade salladssorter.
Foto: Daniel Ohlsson

 

Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB