Cartoccio di pesce con verdure
av(Fiskpaket med torskfilé och grönsaker)
4 personer
- 800 g fiskfilé (skinnfri) t.ex. torskfilé (inte alltför stora filéer)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 grön paprika
- 1 purjolök
- 1 fänkål
- 8 potatisar, helst färska
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 2 msk kapris
- 8–10 körsbärstomater, delade i halvor
- 2 msk finhackad persilja
- 2 msk grovhackad färsk timjan
- 3 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
- Aluminiumfolie Ark
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj paprikorna och skär dem i halvor. Ta bort stjälk, kärnor och de vita delarna inne i paprikan och skär dem sedan i strimlor.
3. Skölj och ansa purjolök och fänkål. Skär dem i tunna strimlor på längden.
4. Skala potatisen och skär dem i tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Passa noga så att potatisen inte blir överkokt. Häll av vattnet och ånga av.
5. Skölj snabbt av fiskfiléerna med kallt vatten. Torka av med hushållspapper. Salta och peppra på fiskens båda sidor.
6. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i paprikastrimlor, purjolök och fänkål, salta och stek dem i ett par minuter tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga. Rör i vitlök, kapris, körsbärstomater, persilja och timjan. Stek sedan alltsammans i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Lägg filéerna på aluminiumfolieark och fördela potatisen och grönsaks- blandningen på fisken. Droppa över lite olivolja, tillslut folien och sätt sedan in paketen i ugnen, i cirka 15–20 minuter.
”Att laga fisk i ett foliepaket gör att smakerna går ihop och fisken suger upp alla fantastiska smaker i paketet”
Foto: Daniel Ohlsson