Startsida / Inlägg

FRITERADE ZUCCHINIBLOMMOR

av Paolo Roberto

 

Här kan du välja att fritera blommorna fyllda med en härlig blandning av färskost, skinka och parmesan. Ett val jag varmt rekommenderar. Eller så kan du fritera dem utan fyllning. Ett val som min far varmt rekommenderar. Kör på den fyllda varianten!

 

Tillagning

– Skölj zucchiniblommorna hastigt på utsidan med kallt vatten. Peta försiktigt ut eventuellt skräp som finns inuti och lägg blommorna på en kökshandduk för att rinna av.

 

– Häll mjöl och salt till frityrsmeten i en bunke, tillsätt vattnet i omgångar och vispa tills smeten är jämn och klimpfri.

 

– Låt ricottan till fyllningen rinna av i en sil i några minuter och blanda den sedan med skinka, ägg, olja och parmesan i en skål. Smaka av med salt och peppar.

 

– Fyll blommorna med blandningen och vrid försiktigt ihop blomtopparna för att hålla fyllningen på plats.

 

– Hetta upp rikligt med solrosolja till 160 grader i en gryta. (Se tipsrutan på sidan 115.) Doppa försiktigt en blomma i taget i frityrsmeten och lägg sedan varsamt ner dem, några åt gången, i den heta oljan. Fritera blommorna tills de är fasta och gyllenbruna, och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt.

 

– Blommorna kan även friteras ofyllda. Följ då receptet ovan, men hoppa över allt som har med fyllningen att göra.

 

– Servera genast.

 

Ingredienser

4 personer

 

12 zucchini- eller pumpablommor

 

Frityrsmet

3 dl vetemjöl

¼-1/2 tsk salt

2 dl kallt vatten

 

Fyllning

100-150 g ricotta

100 g kokt, finhackad skinka

1 uppvispat ägg

1 msk olivolja

¾ dl färskriven parmesan

salt

svartpeppar

 

solrosolja till fritering

20130606-191457.jpg
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB