Startsida / Inlägg

Supersnabb och fräsch sommarmat ”Tagliolini con le cozze”

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-06-28 kl. 13.57.47
Tagliolini con le cozze
[Tagliolini med musslor]
• 4 personer
• 400 g tagliolini(tunn bandpasta)
• 1 kg färska blåmusslor med skal eller motsvarande mängd djupfrysta alt. ­konserverade
• ½ liter vatten
• 1 dl vitt vin
• 2 persiljestjälkar
• 2 vitlöksklyftor, lätt ­krossade
• 1 nypa svartpeppar
• 6 msk olivolja
• 2 finhackade ­vitlöksklyftor
• 1 torkad peperoncino (chili)
• 70 g ruccola, sköljd
• 1 liten finhackad fänkål
• 1 msk finhackad persilja
• Salt och svartpeppar
1. Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt ­vatten. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är ­öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas.
2. Lägg musslorna i en kastrull med vatten, vin, persiljestjälkar, vitlök och peppar. Lägg på ett lock och låt allt sjuda på svag ­värme i cirka 3–5 minuter. Häll försiktigt av musselvattnet i ett durkslag. Ta musslorna ur sitt skal och ställ dem åt sidan.
3. Häll olivolja i en stor stek­panna. Tillsätt vitlök och peperoncino och fräs dem försiktigt tills de är lätt brynta. Lägg i ­ruccola, fänkål, lite salt och ­peppar, rör om och låt alltsammans ­fräsa i 2–3 minuter. Ställ pannan åt ­sidan och lägg sedan i musslorna. Ta upp peperoncinon som kastas.
4. Koka tagliolinin al dente i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag. Häll över pastan i pannan med musslor. Rör försiktigt om och värm snabbt upp alltsammans. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera genast i djupa tallrikar. Strö över lite persilja.
”Fänkål och ruccola gör den här rätten både fräsch, snygg och välsmakande!”
Foto: Emma Mattsson
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB