Startsida / Inlägg

Fräsch och riktigt god sommar-efterrätt!

av Paolo Roberto
Bild
Välj frukter och bär efter årstid och smak, till exempel:
• 1 liter färska jordgubbar
• 3 kiwifrukter
• 1 dl urkärnade körsbär
• 2 bananer
• 125–150 g riven vit choklad
1. Sätt ugnsgrillen på 225 grader.
2. Skölj och rensa bären, skala kiwin och bananerna. Skär jordgubbarna i fyra delar, kiwin i bitar och bananen i skivor. Kärna ur körsbären.
3. Blanda bär och frukter och lägg dem i en ugnsform. Strö över chokladen i ett jämnt lager.
4. Sätt in formen i ugnen i cirka 5 minuter. När chokladen fått lite färg är desserten klar för servering.
5. Servera fruktdesserten varm. Lite vaniljglass är gott till.
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB