Startsida / Inlägg

Pollo alla diavolo

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-07-02 kl. 10.32.19
[Kyckling, djävulusiskt het]
• 4 personer
• 1 hel kyckling
• 1 citron, färskpressad saft
• 1/2 dl olivolja
• 4 små torkade smulade peperoncino (chili)
• 2 msk färsk finhackad rosmarin
• 1 vitlöksklyfta, finhackad
• Salt och svartpeppar
• 500 g potatis, helst färsk, sköljd och skuren i klyftor
• 1 tsk färsk finhackad rosmarin
• Salt
1. Sätt ugnen på 225 ­grader.
2. Klipp upp kycklingen längs med bröstet så att den går att vika ut. Gnid in kycklingen med ­citronsaft, olivolja, peperoncino, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Svep in den i folie och låt den stå svalt i kylskåp i cirka 30 ­minuter.
3. Häll olivolja i en ugnsplåt. Lägg kycklingen på plåten och ös över eventuell vätska som samlats i  folien. Ställ in kycklingen i ugnen, i cirka 45 minuter. När 20 minuter av kycklingens stektid kvarstår, tillsätt potatisklyftorna och strö över rosmarin (1 tesked).
4. Servera kycklingen med potatisen. En sal­lad gjord på huvudsallad, ­tomat, gurka, lite strimlad färsk lök, olivolja, färskpressad citronsaft och salt är gott till.
”Att barn inte ska äta stark mat är något av det larvigaste jag hört. ­Lite hetta i maten är gott och det ska man låta sina barn pröva på. Börja lugnt med chilin, så att det bara blir en ton i början för att öka på lite med tiden, om lite hetta faller dem i smaken. Dina barn kommer älska den här hotta ­kycklingen!”
Foto: Björn Lindahl
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB