[Salsiccia (korv) i ugn med potatis och grönsaker]
4 personer
• 4–5 salsiccia, färsk italiensk korv med peperoncino eller annan korv med lite sting i
• 600 g potatis, skalad och skuren i tärningar
• 1 röd paprika, urkärnad och skuren i bitar
• 1 grön paprika, urkärnad och skuren i bitar
• 1 gul paprika, urkärnad och skuren i bitar
• 1 orange paprika, urkärnad och skuren i bitar
• 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
• 1 röd lök, skuren i bitar
• 1–2 tsk oregano
• 4 msk olivolja
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Häll olivolja i en stor ugnsform eller ugnsplåt som rymmer alla ingredienser. Sprid ut potatis, grönsaker och lök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Strö över oregano, salta och peppra. Rör om ordentligt.
3. Ugnsbaka grönsakerna i cirka 5–10 minuter. Rör om lite då och då.
4. Lägg salsiccian ovanpå grönsakerna och stek alltsammans i ytterligare cirka 10–15 minuter eller tills allt är genomstekt. Passa grönsakerna noga så att de kan tas ur formen medan de fortfarande är spänstiga. Ta upp vitlöken som kastas. Servera genast.
”Superpraktiskt med allt i ett, en ugnsform fylld med korv, potatis och grönsaker i blandade läckra färger.”