Startsida / Inlägg

Riktig olivolja

av Paolo Roberto

 

 

Den stora skillnaden på bra olivolja och skräpolja ligger i skörden. Oliver är gröna och när de mognar blir de svarta. För att göra en kvalitetsolja så ska man skörda oliverna när de börjar byta färg och gå från grönt till svart.italien_paolo_1210_00847När oliverna har precis rätt mognad så går de inte att skaka ner från trädet utan du måste klättra upp och plocka oliverna förhand. Och det är ett jättejobb som tar tid och är väldigt omständigt. På en dag brukar jag skörda mellan 100 och 150 kilo oliver och på det så blir det ungefär 100 liter olja. Så bli inte lurad av fina etiketter och vackra italienska namn på oljan utan titta på hur den är producerad och du kommer att få med dig riktig olja hem – och inget storproducerat skit! italien_paolo_1210_00649

Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB