Startsida / Inlägg

5:2 dieten livslängd bevis och en massa bullshit

av Paolo Roberto

Halva Sverige började med 5:2 metoden efter de sett Vetenskapens värld på SVT.  I programmet påstod man att fasta kan förbättra hälsan, förlänga livet, gå ner i vikt och förebygga uppkomsten av vissa cancertyper och dessutom minska risken för Alzheimers och andra demenssjukdomar. Jag blir lite förvånad över hur stort genomslag dieten fått och hur lätt folk har att försöka hitta genvägar till hälsa och ett långt liv. För tittar man på livslängd så handlar det inte bara om vad man äter utan det är faktiskt mycket mer komplicerat än så. Det visar sig att ett liv med en mening, socialt umgänge och att ha någon form av tro är viktiga ingredienserna för att få ett långt liv. Sen ska man röra på sig mycket i vardagen och naturligtvis inte äta för mycket. Till skillnad från 5:2 metoden finns det en hel del bevis för att detta stämmer! Den äldsta kvinnliga befolkningen på jorden finns på ön Okinawa och den äldsta manliga befolkningen finns på Sardinien. Lev som dem så blir ni gamla och ni får dessutom ett liv med en mening!laugh-lines

Arkiv
Kategorier
 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Elin Wieslander och Tobias Johannesson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB